Ceardaş la Filarmonica Oradea

3Comentarii
Ceardaş la Filarmonica Oradea
ORADEA – Instrumentiştii Filarmonicii Oradea au protestat azi, în şedinţa Consiliu Judeţean, împotriva abuzurilor făcute de conducere faţă de angajaţii români.

Instrumentiştii au venit la şedinţă purtând tricouri inscripţionate cu mesajul: „Demiteţi conducerea Filarmonicii”. Protestatarii au fost ignoraţi însă de consilierii judeţeni, care au părăsit sala imedit după ce ce au votat rectificarea de buget.

Instrumentişii români susţin că sunt discriminaţi de conducerea Filarmonicii, care face angajări, avansări şi premieri după criterii etnice. „Totul durează de mai bine de opt luni de zile. Conducerea face foarte multe abuzuri, falsuri şi discriminări. Consiliul judeţean a făcut o anchetă din care a reieşit toate aceste lucruri, însă până în momentul de faţă nu s-a schimbat nimic. Suntem discriminaţi când vine vorba de salarizare, repartizarea premiilor, avansări sau angajări. Managerul instituţiei este mai presu de lege şi de consiliul judeţean”, a declarat Vasile Vulturar, preşedintele sindicatului „George Enescu”. Marian Dobra, un alt instrumentist, spune că angajaţii români sunt discriminaţi şi atunci când vine vorba de evaluarea profesională. „Am două procese cu conducerea care au ca obiect evaluarea profesională şi califucativele care mi-au fost acordate. Până acum angajaţii au câştigat toate procesele pe care le-au avut împotriva conducerii, în jur de şapte”, a declarat instrumentistul.

Angajaţii spun că toate concursurile de angajare se fac doar de formă şi că absolvenţi români nu află niciodată de aceste concursuri. „În urmă cu câteva zile directorul Filarmonicii a afirmat că şcoala românească de instrumente de suflat este foarte slabă şi că are noroc cu cea din Debreţin pentru că a putut să angajeze oameni de acolo, cu care să salveze onoare Filarmonicii. Recent au fost angajaţi patru instrumentişti de la Debreţin. Cei de la Cluj, Bucureşti, Timişoara nu au nicio şansă”, a declarat Florin Costin.

Angajaţii Filarmonicii vor merge săptămâna viitoare la Bucureşti pentru a fi audiaţi în Comisia de abuzuri din cadrul Senatului. Preşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss nu a fost de găsit ieri, pentru a-şi exprima un punct de vedere cu privire la problemele de la Filarmonică. Managerul Filarmonicii, Sarkadi Zsolt, nu a vrut să stea de vorbă cu presa. De menţionat că Filarmonica Oradea se află în subordinea Consiliului Judeţean Bihor, iar managerul a fost numit pe criterii politice, de UDMR.
Georgiana Anghel3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor