Ceartă în direct preşedinte-premier

6Comentarii
Ceartă în direct preşedinte-premier
BUCURESTI – Preşedintele Traian Băsescu a intervenit prin telefon, în emisiunea “Între bine şi rău” de marţi seara de la TVR 1, emisiune care îl avea invitat pe premierul Tăriceanu.

Cei doi s-au acuzat de minciună, iar, la un moment dat, au refuzat să se mai adreseze unul altuia. Disputa dintre cei doi a pornit de la rezoluţia pusă de Traian Băsescu pe memoriul înaintat de ALRO Slatina.

Supărat că premierul l-a acuzat, în direct, Traian Băsescu a explicat că rezoluţia pe care a pus-o pe memoriul ALRO este corectă, dat fiind că are datoria de a proteja firmele de mafiile din industria energetică.

Preşedintele Băsescu spune că ALRO trebuia să apeleze în fiecare an la firma Enery Holding, ca să-şi asigure necesarul de energie. “Vă spune ceva firma Energy Holding?”, a întrebat Traian Băsescu. “La fel de mult ca şi dumneavoastră”, a replicat Tăriceanu. Băsescu a continuat: “Este firma cu care aţi încheiat contracte când eraţi ministru”. “Greşit, domnule preşedinte, vă rog verificaţi”, a adăugat Tăriceanu. Schimbul de replici a degenerat, cei doi refuzând, în cele din urmă, să mai discute unul cu celălalt. “Aveţi o faţă de european sadea, cu papion”, a mai spus Train Băsescu.

La finalul intervenţiei sale pe postul public, şeful statului l-a acuzat direct pe Tăriceanu că ştia de doi ani de ilegalităţile din energie şi că nu a intervenit deloc.

În replică, premierul spune că în cazul ALRO, după intervenţia preşedintelui, compania a încheiat cel mai avantajos contract de pe piaţă de furnizare a energiei electrice. Mai mult chiar, Tăriceanu a venit cu o dezvăluire: “Au mai intervenit şi Stolojan, şi alţii. Eu ştiu asta de la Şereş şi poate să confirme”.

Traian Băsescu l-a întrebat pe Tăriceanu dacă îşi aduce aminte de discuţia purtată pe tema şantajelor care se fac asupra marilor consumatori de energie: reprezentanţii ALRO s-au plâns că în fiecare an trebuie să se ducă cu “valiza de bani” la ministrul Industriilor, pentru a primi restul de 25% din necesarul de energie de care aveau nevoie pentru a funcţiona.

Preşedintele a mai menţionat că rezoluţia pe care pe care a acordat-o a fost corectă. “Vă asigur că niciodată nu o să trec peste îndatorile mele constituţionale. Una dintre ele este să nu las firmele la cheremul unor mafii. În energie avem o mafie. Lucrul acesta îl ştiţi de doi ani şi nu faceţi nimic”, a insistat Traian Băsescu şi l-a invitat pe premierul Tăriceanu să recitească împreună cu dânsul raportul privind situaţia din domeniul energiei.

Tăriceanu nu a ezitat să răspundă acuzaţiilor preşedintelui: “Dacă preşedintele ştia că la MEC anumiţi operatori economici vin cu genţile de bani pentru a obţine favoruri, trebuia să ia masuri, să anunţe procuratura, să se organizeze un flagrant şi rezolvam problema”.

“Eu nu pot să dau sentinţe în privinţa lui Codruţ Şereş, nu pot să spun dacă e vinovat, există Justiţie pentru asta”, a mai adăugat Tăriceanu.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor