Ceaţa provoacă accidente

Ceaţa provoacă accidente
DEVA – Poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara le recomandă conducătorilor de autovehicule să adopte în permanenţă o conduită preventivă la volan şi să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteorologice şi de drum, în condiţii de carosabil umed.

O altă recomandare utilă este ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

 

Conducătorii de vehicule au obligaţia de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când fenomenele meteorologice reduc vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă când apare în trafic o situaţie de pericol.


Condiţiile meteo-rutiere nefavorabile impun o atenţie sporită din partea celor de la volan, care trebuie să adapteze permanent viteza de deplasare la starea suprafeţei carosabile şi să evite, pe cât posibil, efectuarea manevrelor de depăşire, care se dovedesc extrem de periculoase.


„Reamintim conducătorilor auto care tranzitează DN 7 faptul că, din cauza lucrărilor de consolidare a sistemului rutier care se execută pe acest tronson, în judeţul Hunedoara, pe sectoarele de drum situate între kilometrii 352-354 şi 401-404, este interzisă circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, de luni până sâmbătă, între orele 07,00 şi 19,00, iar cea a vehiculelor cu m.t.m.a. mai mică de 7,5 tone, de luni până sâmbătă, între orele 08,00-12,00 şi 15,00-19,00. Restricţia nu se aplică vehiculelor destinate transportului de persoane”, declară Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.


Poliţia Rutieră recomandă folosirea următoarelor rute alternative: pentru relaţia Sibiu-Arad: DN1- Sibiu-Sebeş-Alba Iulia-Turda-Cluj Napoca-Oradea; DN 79, Oradea-Arad; pentru relaţia Lugoj-Sibiu: DN6- Lugoj-Caransebeş; DN68- Caransebeş-Haţeg; DN66- Haţeg-Târgu Jiu; DN67- Târgu Jiu-Râmnicu Vâlcea; DN7- Râmnicu Vâlcea – Sibiu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase