CECCAR Bihor în casă nouă

CECCAR Bihor în casă nouă
ORADEA - În prezenţa unui mare număr de invitaţi din domeniile contabilităţii, fiscalităţii şi administraţiei, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) Bihor şi-a inaugurat duminică, oficial, noul sediu din Piaţa Independenţei.

La inaugurare a fost prezent preşedintele CECCAR pe ţară, Marin Toma, care a avut doar cuvinte de laudă despre filiala bihoreană. „Filiala bihoreană este una de top, atât ca mărime cât şi ca activitate desfăşurată. Atât din punctul de vedere al gestionării profesiei cât şi din punct de vedere al gestionării averii”, a subliniat Marin Toma. După tăierea panglicii inaugurale, noul sediu a fost sfinţit de către un sobor de preoţi.

Nemulţumiri

Leonica Bochiş, directorul filialei bihorene a făcut ocifiile de gazdă. Mihai Chindlea, preşedintele CECCAR Bihor a spus că nu doreşte să facă un bilanţ al filialei şi a ţinut să mulţumească celor prezenţi pentru participare şi colaborare. A punctat apoi ceea ce îi frământă pe experţii contabili bihoreni şi numai. „Avem o mare nemulţumire cu ocazia apariţiei unor reglementări care ne afectează foarte mult activitatea. Este vorba despre îngrădirea accesului experţilor contabili din România la activitatea de audit financiar, lucru ce ne discriminează în comparaţie cu experţii contabili din Europa”, a specificat Mihai Chindlea.

Acest lucru a fost evidenţiat şi de Marin Toma, care a spus că se asistă la o presiune din parte autorităţilor în ceea ce priveşte Directia 8 a Comisiei Europene. „Conform unui proiect de lege ce va intra în vigoare la 30 iunie, un expert contabil din România trebuie să repete un examen de acces, un stagiu şi un examen de aptitudini pentru a putea să facă audit financiar, în condiţiile în care acelaşi expert contabil român este recunoscut în ţările UE. Pe de altă parte un expert contabil din UE poate să facă audit la noi fără nici un examen”, a spus Marin Toma.
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !