CECCAR la 95 de ani

De Dan Birta
Reactualizat la:
CECCAR la 95 de ani
Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) a ajuns la frumoasa vârstă de 95 de ani.

Ziua Naţională a Contabilului Român a fost marcată miercuri, 21 septembrie, şi la sediul filialei bihorene a CECCAR, una dintre cele mai puternice din ţară. Au fost prezente oficialităţi locale, şefi de instituţii deconcentrate, agenţi economici şi membri ai instituţiei. În deschiderea manifestării a fost intonat imnul naţional. Preşedintele CECCAR Bihor, Valerian Susa, a dat citire mesajului preşedintelui CECCAR şi al membrilor Consiliului Superior.

ceccar2016 (7) Imagini cu prezidiul de la aniversarea CECCAR Bihor ©

„Pe temelia tradiţiilor şi a prezentului, privim cu optimism spre viitorul profesiei contabile şi al profesioniştilor contabili membri ai CECCAR, adică cei care deţin competenţe profesionale şi digitale potrivite furnizării de servicii într-o economie globală şi din ce în ce mai digitală, în care datele şi informaţiile sunt disponibile în timp real”, se spune în mesajul preşedintelui CECCAR. Cu ocazia evenimentului au fost acordate diplome şi distincţii. Cele mai bune societăţi membre CECCAR au fost premiate.

Trecut şi prezent

Despre însemnătatea evenimentului şi despre reorganizarea CECCAR a vorbit primul preşedinte al CECCAR Bihor după Revoluţie, Mihai Chindlea. „După o perioadă mare de întrerupere a activităţii CECCAR, în 1991, un grup de fondatori, printre care nu pot să nu-l amintesc pe domnul Marin Toma, a iniţiat o mişcare de reorganizare a CECCAR. În fiecare judeţ s-a înfiinţat o filială CECCAR”, a povestit Mihai Chindlea.

ceccar2016 (16) Mihai Chindlea ©

Actualul preşedinte CECCAR Bihor a vorbit despre ceea ce reprezintă CECCAR astăzi. „CECCAR reprezintă cel mai puternic organism profesional la nivel naţional. Dintre profesiile liberale, cea de expert contabil şi contabil autorizat se bucură de un prestigiu şi de o apreciere deosebită. Recunoaşterea internaţională a CECCAR este realizată încă din perioada interbelică, România fiind gazda celui de-al VII-lea Congres Internaţional de Contabilitate în anul 1931”, a subliniat preşedintele CECCAR Bihor.

ceccar2016 (3)

Potrivit acestuia, filiala bihoreană este printre fruntaşele din ţară, nu atât ca aspect cantitativ, cât, mai ales, prin modul în care se implică în activitatea persoanelor juridice pe care le deservește. „Această a 95-a aniversare de existenţă a CECCAR, aceşti 95 de ani au fost puşi cu adevărat în slujirea profesiei contabile, în legiferarea actelor normative în domeniul fiscal”, a precizat Valerian Susa.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !