„Ceferiştii” sfătuiţi să nu se apuce de droguri

„Ceferiştii” sfătuiţi să nu se apuce de droguri
ORADEA - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bihor împreună cu Fundaţia Încrederea a demarat din cel de al doilea semestru al anului şcolar proiectul intitulat „Împreună pentru o viaţă sănătoasă”, care se adresează liceenilor bihoreni şi prin care se încearcă prevenirea consumului de alcool, tutun sau droguri, în rândul tinerilor.  Video

„Proiectul se va derula pe tot parcursul semestrului, precum şi în anul şcolar următor, în liceele şi şcolile din judeţul Bihor. Noi sperăm că impactul asupra elevilor să fie unul pozitiv. Prin acest gen de acţiuni încercăm să conştientizăm cât mai mult tinerii de efectele nocive pe care le au consumul de alcool, tutun şi droguri”, spune Călin Pop, asistent social în cadrul CPECA Bihor.

„Mergem în licee şi discutăm cu elevii despre ceea ce înseamnă consumul de droguri, tutun şi alcool. Efectul asupra elevilor este deosebit de mare, pentru că putem să discutăm cu ei faţă în faţă, putem să colaborăm. Ei pot să ne adreseze întrebări, să fie astfel mai informaţi, şi să poată face în cunoştinţă de cauză alegerile cele mai potrivite pentru ei”, explică Nelu Radu, de la Fundaţia Încrederea.

Marţi cei doi asistenţi sociali s-au întâlnit cu trei dintre clasele de a IX-a de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Oradea. Ei le-au povestit elevilor, despre felul în care drogurile le-au dat viaţa peste cap unor tineri, aflaţi acum în Penitenciarul Oradea.

„A fost o lecţie interesantă şi cred că e bine de ştiut cum să ne ferim de droguri, ca să nu ne apucăm şi noi sau să cădem din greşeală într-un anturaj care să ne transforme în consumatori”, crede Ramona Miclo.

„Ştiam despre droguri că nu sunt bune, că nu este legal să consumi sau să faci trafic de droguri, dar nu ştiam că atacă creierul şi alte organe sau că şi de la o singură doză poţi deveni dependent”, mărturiseşte Alexandra Budai.
Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !