Cei mai activi voluntari ai anului 2016

De Crina Dobocan
Premii pentru cei mai activi voluntari
Premii pentru cei mai activi voluntari - © Foto: Caritas Eparhial
Ioana Georgiana Popa a fost declarată voluntarul anului 2016 la Caritas Eparhial Oradea.

Cea de-a XI-a ediție a Zilei Voluntarului Caritas, „Împreună pentru o lume mai bună”, a avut loc joi, 26 ianuarie, în sala festivă a Liceului Greco – Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea. În cadrul Galei Voluntarului Caritas Eparhial au fost premiaţi cei mai activi voluntari din anul 2016. Gazdele evenimentului au fost Denisa Here și Marcel Răzvan Costea, şi ei voluntari ai organizaţiei.

La eveniment au participat, alături de voluntari şi invitaţii lor, PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, pr. Olimpiu Todorean, vicar general, deputatul Florica Cherecheș şi Ioana Florea, din partea ASCO.

„Prin această premiere am urmărit recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari. În anul 2016 din cei peste 400 voluntari aflaţi în baza noastră de date, 285 au fost voluntari activi totalizând un număr de 6.210 ore prestate în serviciul aproapelui”, a contabilizat preotul Vasile Şoptea, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.

Organizatorii au acordat 12 premii pentru implicarea în activităţi şi programe, trei premii speciale şi premiul “Voluntarul anului 2016”.

Premii

Astfel, Premiul Cantina Socială i-a fost acordat voluntarului: Andrei Horgoș, Premiul „Duşuri sociale” a ajuns la Viorica Florea, Premiul Activitate cu copiii de la Ioaniş a fost primit de Lidia Bogdan. Premiul „Colecta de Paşti” a fost acordat voluntarului: Marcel Răzvan Costea, Premiul „Centrul de Zi Gabriele” a fost pe deplin meritat de Victoria Gacsadi. Un alt premiu – Vacanţă dedicată voluntariatului” i-a fost acordat voluntarei Denisa Fersigan.

Din cei 118 voluntari care s-au implicat în colecta de Crăciun, cea mai activă a fost Andreea Munteanu. La categoria „Prieteni pentru un zâmbet” premiul a fost alocat lui David Petrică, iar pentru Bradul Copiilor, premiul a fost acordat voluntarei Mihaela Roşca.

Alte premii: Administrativ, pentru disponibilitate sau cel mai activ voluntar au ajuns la voluntarii Daniela Miheş, Paul Todorean, respectiv Cristina Diaconescu.

La categoria „Vacanţă dedicată voluntariatului” a contat implicarea în organizarea şi participarea la Tabăra de vară pentru copiii din centrele de zi. Premii au primit voluntarii: Andreea Ciuciu, Alexa Ologu, Adina Dume, Andra Ologu, Maria Gligor, Andreea Maria Pop, Celia Maria Ile, Lorena Pop.

8voluntarul-anului

„Le-au oferit o experiență nouă copiilor și au avut ocazia de a învăţa foarte multe, atât voluntarii, dar și copiii care frecventează activitățile centrului de zi”, a explicat preotul Şoptea.

Premiată a fost şi Monica Făinărea, cea care s-au implicat activ în promovarea voluntariatului în rândul tinerilor.

Un alt premiu – Voluntarul anului, se acordă în fiecare an unui voluntar pentru timpul, disponibilitatea, diversitatea activităţilor, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite. În acest an, voluntarul anului a fost declarată Ioana Georgiana Popa.

Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susţinute de Corul „Giocoso” al Liceului de Arte din Oradea, Ioana Alexandra Vasile, trupa de majorete: Bianca Mierluț, Ester Csatari-Malec, Ada Matei, Jennifer Bartok, Renata Toma, Lorena Mureșan, Bianca Iacob, Liana Popovits și Alexandra Malozsak, momente muzicale cu Sapir Barbu și Olimpiu Man, respectiv dansuri ale copiilor de la Centrul de zi Gabrielle și muzicale cu Ionuț Malița, Carla Maxim și Cristina Diaconescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !