Cei mai înflăcăraţi cititori, premiaţi

Cei mai înflăcăraţi cititori, premiaţi
Centrul de Tineret Oradea a găzdui, duminica, festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului de eseuri „Cartea care m-a impresionat”.

Ajuns la a V-a ediţie, concursul organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor a adunat la start 80 de elevi de la mai multe licee şi colegii din Oradea şi din judeţ (Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş” Beiuş, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” Oradea, Colegiul Tehnic „Octavian Goga” Marghita, Liceul Tehnologic „Horea” Marghita).

DJST a acordat, duminica, 16 premii pentru fiecare nivel şcolar (clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a), dar şi câteva premii junior pentru elevii din clasele de gimnaziu. Jurizarea a fost făcută de către conf. univ. dr. Dana Sala, de la Facultatea de Litere din cadrul Universității din Oradea.

La alegere

A V-a ediţie a concursului de eseuri „Cartea care m-a impresionat” a făcut parte din proiectul „Fii şi tu voluntar!”, derulat de DJST Bihor, fiind finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

„Elevii au avut libertatea de a aborda oricare gen literar. Opțiunile de lectură ale elevilor au fost variate. Proiectul a avut ca scop stimularea voluntariatului în rândul tinerilor, în general, inclusiv în ce priveşte promovarea lecturii, printre activităţile proiectului numărându-se şi realizarea unui concurs de eseuri «Cartea care m-a impresionat», precum şi activităţi stradale de promovare a lecturii. Priorităţile avute în vedere de acest proiect au fost dezvoltarea şi diversificarea acţiunilor privind implicarea tinerilor în viaţa comunităţii, stimularea creativităţii tinerilor şi a participării civice, sprijinirea de acţiuni specifice de voluntariat”, a declarat consilierul de tineret, Daniela Băltăţescu.

Organizatorii susţin că au încercat să le transmită elevilor ideea că lectura, cartea, se reflectă în tot ceea ce suntem, începând cu modul de a vorbi, de a privi sau înțelege ce se întâmplă în jurul nostru.

În cadrul aceluiaşi proiect au fost organizate zece ateliere de creaţie cu elevi din mai multe licee din Oradea, Marghita, Beiuș și Ștei, două tabere pentru voluntari desfășurate în localităţile Cârțișoara şi Sibiu, în septembrie și decembrie, tabere având drept obiective îmbunătățirea abilităților de relaționare și dezvoltarea personală a acestora. Pe parcursul taberei s-au desfăşurat activităţi de animaţie socio-educativă, ateliere de creaţie şi drumeţii în Munţii Făgăraş.

Câştigătorii concursului

Clasa a IX – a
Locul 1 – Moşincat Ionela, clasa a IX D, Lic. Aurel Lazar.
Locul 2 – Cuciula Gheorghina Nicoleta, IX-C, C.T. Ioan Ciordaş, Beiuş
Locul 3 – Popa Andreea, cls IX-a C, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş”, Beiuş
Menţiune – Dima Mădălina, IX-A D, Lic. „Aurel Lazăr”

Clasa a X-a
Locul 1 – Birău Sara, X-A, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”
Locul 2 – Lucaciu Larisa, X-B, Colegiul Naţional „O. Goga”, Marghita.
Locul 3 – Gavriş Emilia, X –B, Lic. Tehnologic „Horea”, Marghita.
Menţiune 1 – Ungur Ioana Tabita, X-A, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş”, Beiuş.
Menţiune 2 – Varga Daniela Florina, XB , C.T. „Ioan Ciordaş”, Beiuş
Menţiune – Kleszken Timea, XD, Lic. Teoretic „Aurel Lazăr”

Clasa XI-a
Locul 1 – Farkas Lavinia, XI B, Lic. Tehnologic „Horea”, Marghita.
Locul 2 – Bardi Aida, XI B, Lic. Tehnologic „Horea”, Marghita.
Locul 3 – Pista Alina XI-A, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş”, Beiuş.
Menţiune – Ciocan Alin, XI-a C, Lic. Tehnologic „Horea”, Marghita.
Menţiune – Lupuţ Mihai George, XI-B, Lic. Tehnologic Horea, Marghita.
Menţiune – Gavriş Florina, XI- A, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş”, Beiuş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !