Cei mai influenţi europeni la Oradea

ORADEA – Evenimentul face parte din cadrul Varadinum Expo 2008 şi a fost organizat de ITD Hungary şi a avut ca scop stabilirea de contacte în lumea afacerilor, între români şi maghiari. Invitaţi speciali la acest eveniment au fost reprezentanţii Small and Medium Entrepreneurs Union (SME)- Uniunea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Europa (SMEUnion).

Organizaţia este  afiliată la Partidul Popular European şi  are ca scop principal formarea unui cadru de reguli europene avantajos IMM-urilor, pornindu-se de la ideea că acestea joacă un rol deosebit de important în dezvoltarea durabilă a economiei, în asigurarea locurilor de muncă şi în producerea bunăstării. SME Uninon este, cu 71 de parlamentari, cel mai puternic grup de lobby din Parlamentul European.

Invitaţi să adere la SME Union

 

 

 

SME Union a fost reprezentată la Oradea de vicepreşedintele Petern Jungen, care este şi membru al consiliului directorial Deutsche Bank AG Germania. Au mai răspuns invitaţiei organizatorilor europarlamentarul Winkler Gyula, cel care a adus SME Union la Oradea, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Borbely Karoly , Imre Istvan , secretar de stat pentru comerţ , reprezentantul ITDHungary şi, nu în ultimul rând, viceprimarul Rozalia Biro care a avenit cu un scop clar la discuţii: acela de a face Oradea mai atractivă pentru investitori. După aderarea la UE este nevoie ca întreprinderile mici şi mijlocii din România să se implice eficient în fluxurile economice şi comerciale ale UE. „Dorim să facilităm acest proces prin sistemul relaţional al SME Union. Sperăm că se vor asocia la acestă confederaţie şi asociaţiile din Transilvania, de acolo trebuie să vină iniţiativă. Pentru noi , în următorii cinci ani va fi foarte important ceea ce se decide la Bruxelles, acolo unde se iau cele mai importante decizii.Important este şi cea ce face Guvernul în ţară, dar decisiv pentru viaţa de zi cu zi a IMM-urilor este ceea ce se decide la Bruxelles. În mod concret trebuie să ne manifestăm şi noi prezenţa , ca voinţa noastră să fie şi pe mesele legislative de la Bruxelles ”, a susţinut europarlamentarul Winkler Gyula. UDMR a devenit deja membru al SME Union, candidatura Uniunii fiind susţinută tocmai de europarlamentarul Winkler Gyula. Uniunea Naţională a Patronatului Român şi PD_L mai fac parte din SME Union.

 

Veronica Bursasiu

 

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase