Cei mai pricepuţi sanitari

Cei mai pricepuţi sanitari
Palatul Copiilor din Oradea a fost joi gazda concursului „Sanitarii pricepuţi”, organizat anual de Inspectoratul Şcolar Judeţean – filiala de Cruce Roşie Bihor şi Direcţia de Sănătate Publică.

„Anul acesta concursul are o ţinută festivă, deoarece Crucea Roşie Română sărbătoreşte 130 de ani de la înfiinţare”, afirmă profesoara Kiraly Eva, organizatoarea concursului şi membră a Crucii Roşii. La faza judeţeană au participat echipajele câştigătoare ale fazelor zonale din Oradea, Alesd, Beius, Salonta, Stei, Marghita şi Tinca. Fiecare oraş a trimis atât un echipaj format din liceeni, cât şi unul din elevi de gimnaziu.

Echipajele, alcătuite din câte cinci membri fiecare, au fost pregătite de profesori de biologie şi cadre medicale, pe baza unei bibliografii date în prealabil. Probele de concurs au conţinut o probă teoretică cu întrebări-grilă şi o probă practică în care echipajele au fost puse în faţa unor simulări de accidente, pe care au trebuit să le trateze cât mai rapid.

Faza naţională a concursului se organizează alternativ, un an pentru liceeni, un an pentru elevii de gimnaziu, anul acesta fiind rândul liceenilor să meargă mai departe la faza naţională, desfăşurată în luna iulie. Cea mai bună clasare a unui echipaj din judeţul Bihor a fost în anul 2002, când echipajul din Şuncuiuş a obţinut locul doi pe ţară. Juriul a fost format din medicul primar Nosa Emil – preşedintele juriului, Toderaş Anca, Akos Eva, Eva Kiraly şi preşedintele filialei de Cruce Roşie Bihor, Pantea Alexandru.

Şuncuiuş nr. 1

Câştigătorii concursului la faza pe licee au fost elevii de la Grupul Şcolar Şuncuiuş. Echipajul a fost format din Marcu Marius, Bulzan Andrei, Molnar Andrea, Toderaş Cristian şi Groze-Şvab Bogdana şi coordonat de profesorul Matei Virgil.

Ei sunt cei care vor reprezenta Bihorul la faza pe ţară, din luna iulie. Locul doi a fost ocupat de Colegiul Naţional „Samuil Vulcan” din Beiuş, iar locul trei de Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Ştei. La gimnaziu a câştigat Şcoala cu clasele I-VIII Aleşd, locul doi l-au luat cei de la Şcoala cu clasele I-VIII „Miron Pompiliu” din Ştei şi locul trei Şcoala cu clasele I-VIII din Marghita.

Sergiu Briceag0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !