Cel mai bun pescar, un orădean

De Simona Drimbău
2Comentarii
Cel mai bun pescar, un orădean
Pentru al doilea an consecutiv Dan Păcală şi-a adjudecat titului de campion naţional la pescuit-proba feeder.

Campionatul Național de Pescuit Sportiv Staționar + Feeder organizat pe pista de concurs din Râmnicu Vâlcea, în perioada 7-9 septembrie 2018 a adus la start cei mai buni 17 concurenți din țară, desemnați de cluburile unde sunt membri.

Singurul reprezentant al judeţului, orădeanul Dan Păcală, a dovedit că este cel mai priceput pescar, reuşind pentru a doua oară să-şi adjudece titlul de campiona naţional la feeder. Acest titlu îi oferă pescarului orădean posibilitatea participării la Jocurile Mondiale de Pescuit care vor avea loc anul viitor în Africa de Sud.

pescar Dan Pacala (1) Aşchia nu sare departe de trunchi ©

Deși cantitățile de pește capturat de competitori în urma celor două manșe a câte cinci ore fiecare nu au fost însemnate, diferențierea s-a făcut la câteva sute de grame.

Tradiţie de familie Dan Păcală are pescuitul în sânge la fel ca şi tatăl său. „Pescuiesc de aproape 40 de ani. Îmi amintesc că de mic copil, de pe la cinci ani, mergeam cu tatăl şi cu unchiul meu la pescuit”, ne-a spus campionul orădean care la rândul lui i-a transmis „microbul” pescuitului şi fiului său Tudor care deja se poate mândri cu câteva participări la concursuri de profil. La ultimul la care a participat, Cupa Pescarului Bihorean Junior, desfăşurat la începutul acestei luni, s-a clasat pe prima poziţie a podiumului la categoria sa de vârstă.
Reţeta reuşitei trebuie să cuprind multă muncă, antrenament, dar şi puţin noroc spune pescarul orădean. „Pentru a avea rezultate bune contează foarte mult antrenamentul pe pista de concurs şi cât mai multe ieşiri anterioare. Nu trebuie să uitam însă şi de noroc”, spune pescarul de profesie jurist.

Condiţii stricte

Campionatul Naţional de Pescuit Sportiv – Proba de Pescuit la Feeder – este o competiție sportivă anuală, organizată de către Federația Română de Pescuit Sportiv. Această competiție se adresează tuturor sportivilor legitimați ai cluburilor afiliate la Federație, și este la rândul organizată din mai multe pe următoarele categorii de sportivi: cadeţi – tineri care împlinesc vârsta de cel mult 14 ani în anul campionatului, tineret – tineri care împlinesc vârsta de cel mult 18 ani în anul campionatului.

Campionatul Naţional se organizează având ca scop desemnarea anuală a individual/echipă campioni ai României.

Regulamentul de organizare și desfășurare a Campionatului Naţional de Pescuit Sportiv – Proba de Pescuit la Feeder – este elaborat de către Comisia centrală de competiţii, legitimări, transferări şi clasificări sportive conform Regulamentului de Funcţionare al Comisiei de Competiţii din cadrul Federației Român de pescuit Sportiv (FRPS), respectând regulamentul Federaţiei Internaţionale de Pescuit Sportiv în apă dulce(FIPSed) din cadrul Confederaţiei Internaţionale de Pescuit Sportiv(CIPS), precum şi legislaţiei aflate în vigoare în România și statutul si regulamentele FRPS.

La Campionatul Naţional de Pescuit Sportiv – Proba de Pescuit la Feeder organizat de către Federația Română de Pescuit Sportiv pot participa exclusiv pescarii sportivi legitimați ca membri ai cluburilor afiliate la FRPS. Aceștia trebuie ca la data concursului să aibă achitată cotizaţia anuală precum şi să dețină legitimatia de sportiv și viza pe anul în curs. În vederea participării, cluburile afiliate trebuie sa prezinte FRPS o lista cu sportivii pe care ii propun la participare, în vederea validării dreptului de participare a acestora. Sportivii care în anul anterior sau în anul în curs au primit sancţiuni din partea clubului unde este membru sau ca urmare a încălcării prevederilor legale sau regulamentare privind pescuitul sportiv nu au dreptul de a participa în concurs indiferent de faza acestuia.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor