„Cel mai bun rezultat al anului în Bihor”

Revenit de la CM, care a avut loc la Beijing, antrenorul orãdean Virgil Preda a oferit amãnunte despre competitie si despre evolutia elevei sale, Cornelia Deiac, în cadrul unei conferinte de presã desfãsurate la sediul DSJ Bihor.

Cornelia Deiac s-a situat pe locul VI în proba de sãriturã în lungime, cu rezultatul de 6,33 metri. „Nu trebuie uitat faptul cã la competitie au participat atleti din 183 de tãri, concurenta fiind fantasticã. Cornelia a dovedit cã se mentine în elita mondialã a acestei probe, dupã medalia de bronz cuceritã anul trecut, la Campionatul Mondial pentru juniori II. Ea s-a aflat la 13 centimetri de primul loc, dar toate cele cinci atlete care au devansat-o sunt mai mari ca vârstã cu un an.

Cornelia a învins-o pe campioana mondialã de anul trecut la junioare II, Arantxa King, din Insulele Bermude, care s-a situat doar pe locul XI. Ea progreseazã constant, în pofida faptului cã atletismul posedã cea mai slabã infrastructurã dintre toate sporturile în judetul Bihor”, a afirmat antrenorul Virgil Preda.

Delegatia României s-a clasat pe locul 13 pe medalii, respectiv pe locul 16 în clasamentul pe puncte, din 183 de tãri. Un fapt inedit, România se aflã pe locul III într-un clasament all-time în proba femininã de sãriturã în lungime.

„Cornelia Deiac a realizat cel mai bun din acest an pentru sportul bihorean. Eu as dori sã fac mult mai multe pentru acest sport, dar mã lovesc în multe cazuri de neputintã. Consider cã ar trebui totusi sã asigurãm mãcar minimul necesar pentru acesti minunati atleti”, a spus directorul DSJ Bihor, Ionel Bungãu.

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !