Cel mai elegant Palat de Justiție din România a fost inaugurat oficial

De Oana Farcas
Reactualizat la:
7Comentarii
Cel mai elegant Palat de Justiție din România a fost inaugurat oficial
După 3 ani de lucrări, Palatul de Justiție din Oradea a fost inaugurat oficial, vineri, 18 martie.

Noua înfățișare a clădirii a fost marcată de momentul tăierii panglicii de către: Consilierul Ministrului de Justiție, Cristina Ciobanu Dordea, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mircea Aron, reprezentantul Băncii Mondiale, Klaus Decker și de către Președintele Curții de Apel Oradea, Andrei Claudiu Rus.

Alături de aceștia la inaugurare au luat parte: Secretarul General din cadrul Ministerului Justiției, Constantin Cătălin Radu, Inspectorul șef din cadrul Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, judecătorii Cristi Danileț, Alina Ghica, Horațius Dumbravă, precum și Președinți ai Curților de Apel din țară și Președintele Curții de Apel din Debrecen.

După un tur prin camerele palatului, în prezența invitaților, judecătorii Curții de Apel Oradea au dezbătut raportul de activitate al Curții de Apel aferent anului 2015.

Clădirea va adăposti peste șase sute de angajați care își vor desfășura activitatea începând cu data de 4 aprilie. Cele trei instanțe, respectiv Judecătoria Oradea, Tribunalul Bihor și Curtea de Apel Oradea, se vor muta în perioada următoare. Pe perioada alocată procesului de mutare, vor fi judecate doar urgențele, activitatea de judecată fiind suspendată pentru două săptămâni.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, prezent vineri la Oradea, unde a tăiat panglica inaugurală a Palatului de Justiție, le-a urat tuturor magistraților prezenți la eveniment „o activitate la fel de frumoasă ca și acest palat”.

Vineri a avut loc inaugurarea Palatului de Justiție

Palatul, cu o suprafață utilă extinsă de la 9.050 de mp la 11.770 mp, va asigura desfășurarea activității celor trei instanțe locale: Judecătoria Oradea, Tribunalul Bihor și Curtea de Apel Oradea.

Valoarea totală a lucrărilor este de 45,3 milioane de lei + TVA. Clădirea dispune de 195 de birouri, 19 săli de judecată, 20 de spații pentru arhive și 5 celule pentru deținuții ce așteaptă să intre la procese.

„Când eram tânăr nu puteam să cred că o să ajung să îmi desfășor munca într-un astfel de loc, motiv pentru care consider că această reabiltare este cea mai mare reformă pentru sistemul de justiție bihorean și sper ca această reușită va da un suflu nou pentru noi toți” a declarat Cristian Monenci, judecător și purtător de cuvânt al Tribunalului Bihor.

palatul justitiei oradea FOTO: Ovi D. Pop ©

 

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor