Cel mai mare impozit: 76.985 RON

Un oradean cu o profesie liberala are de platit, conform purtatorului de cuvânt al Finantelor bihorene, o diferenta de impozit pe venitul global de 76.985 RON. Acesta este cel mai mare impozit pe care trebuie sa-l plateasca un oradean.

„Daca omul are o profesie liberala, s-ar putea ca suma pe care a platit-o sa fie mult mai mare, si aceasta sa fie numai diferenta. Cei cu profesii liberale au posibilitatea sa plateasca impozitele trimestrial”, spune Vasile Farc. Pâna acum a fost finalizata o evidenta a impozitelor pe venitul global doar în Oradea, deoarece municipiul face parte dintr-un proiect-pilot al Ministerului de Finante.

Astfel ca, dupa finalizarea prelucrarii declaratiilor pe venitul global, toate situatiile cu deciziile de impunere sunt trimise de la Oradea la Ministerul Finantelor. Ministerul, prin Imprimeria Nationala, va trimite contribuabililor oradeni deciziile, exact asa cum au fost trimise declaratiile de impozit. În ultimii ani, Alexandru Kiss, pe atunci vicepresedinte al Consiliului Judetean si important om de afaceri, si un avocat bihorean s-au numarat printre bihorenii care aveau de platit cel mai mare impozit.

Bursasiu Veronica