Cel mai mare mărţişor uman

De Crina Dobocan
Cel mai mare mărţişor uman
De 1 Martie, studenţii orădeni vor să realizeze,, în Piaţa Unirii, cel mai mare mărţişor uman.


Universitatea din Oradea, în parteneriat cu Primăria Oradea, Prefectura Județului Bihor, Centrul de Transfuzie Sanguină Bihor, Societatea de Medicină Transfuzională „Karl Landsteiner”, Plastor S.A., Ansamblul „Datini din Bihor”, Asociația „Folclor Fără Frontiere”, Select S.A., asociațiile studențești CCSISEO/IEMI, USO, AIESEC, ELSA, ASMO, ASSO, CCSISEO, organizează „Festivalul Mărţişorului”.

Manifestarea are loc joi, 1 martie, de la ora 17:00, în Piaţa Unirii, unde tinerii vor încerca să realizeze cel mai mare mărţişor uman.

„Festivalul are ca scop păstrarea vie a tradiției poporului român de a marca începutul primăverii prin celebrarea femeii, ca simbol al continuității și renașterii vieții. Crearea și purtarea talismanului solar, a șnurului alb și roșu, obicei secular investit cu crezul de a aduce forță și prosperitate, este reinventat în fiecare an în forme și semnificații felurite – de la un simplu gest de prietenie la un eveniment astronomic. Evenimentul se încadrează și în seria de manifestări dedicate Centenarul Unirii: împreună, trup lângă trup vom transforma simbolul mărțișorului în numărul 100”, a declarat prof. Carmen Vasile, unul dintre coordonatorii manifestării.

Tinerii vor rosti împreună Hora Mărţişorului, vor juca şi vor umple Piaţa Unirii de voie bună. De asemenea, participanţii vor avea parte de surprize pregătite cu grijă și drag de studenții și cadrele didactice de la Universitatea din Oradea.
Doritorii sunt aşteptaţi în costume populare pentru a da culoare evenimentului, dar şi pentru a promova valorile şi tradiţiile româneşti.

Cei interesaţi vor primi un certificat de participare, dacă se vor înscrie în formularul on-line: https://goo.gl/forms/pPRXfDRzurnjsOt43.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !