Cel mai puternic cal

De Veronica Bursaşiu
Cel mai puternic cal
Competiţia a devenit deja una tradiţională şi extrem de apreciată la Zilele Oşorheiului. Concursul dedicat cailor şi atelajelor se bucură de mare succes în Osorhei.

Aproximativ 1.500 de oameni au înfruntat cele peste 35 de grade din termometru şi au participat la concursul de tracţiune „Cel mai puternic cal”, organizat de Primăria Oşorhei şi Adrian Seica , susţinut financiar de Hanul Sei Oşorhei.

La cea de-a IV-a ediţie a concursului au fost înregistraţi participanţi din : Satu Mare şi Baia Mare, Marghita, Ineu de Criş, Tileagd, Săcădat, Hidişelu de Sus, Osorhei. La concurs au fost înscrişi 50 de cai dintre care 12 cai la concursul de tracţiune.

La tracţiune, caii au trebuiet să tragă buşteni care depăşeau o tonă.

Cel mai frumos ponei a fost declarat cel al lui Flaviu Dărăban din Osorhei, Cel mai frumos şi mai valoros cal, în valoare 15.000 de euro, a fost declarat „Corbu”, care are trei ani, şi este folosit doar pentru montă. Prima poziţie la concursul de tracţiune a fost ocupată de Debreczenyi Zsiga, cu Decebal. Anul trecut, Decebal s-a situat pe locul secund. Pentru locul I ocupat în acest an, câştigătorul a primit medalia de aur, cupa şi 1.500 de lei.Medalia de argint şi un premiu de 800 lei a primz Tarzan calul al cărui proprietar este Sorin Pop. Pe cea de-a treia treaptă a podiumului a urcat calul lui Ioan Nemeş, premiat cu 400 lei.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !