Cel mai vechi om din Europa

2Comentarii
Cel mai vechi om din Europa
REŞIŢA – După ce a fost expus la Bonn, în Germania, alături de cele mai renumite exponate ale omului, craniul celui mai vechi om din Europa a ajuns şi la Reşiţa. Exponatul, compus dintr-o mandibulă şi un craniu, ce provin de la pesoane diferite, a fost descoperit la Peştera cu Oase.

Aceasta este situată în apropiere de oraşul Anina, mai exact pe Valea Minişului.Aici, în urma unor săpături arheologice s-au făcut aceste descoperiri importante pentru istoria întregii Europe. Exponatul a fost adus ieri la Reşiţa de către prof. univ. Oana Teodora Moldovan, cercetător la Institutul de Speologie din Cluj Napoca.

Dna Moldovan susţine că cercetările în sistemul carstic al Văii Minişului vor continua, însă e nevoie de finanţări: „Pot să vă spun că această descoperire a trezit interesul Europei, mai puţin României sau judeţului Caraş-Severin. Chiar şi datarea exponatelor s-a făcut în Elveţia. Aici în judeţ, în afară de dna Ada Cruceanu, nu ne-a sprijinit nimeni“. Directorul Direcţiei pentru Cultură, dna Ada Cruceanu, a susţinut şi ieri că va acorda tot sprijinul continuării cercetărilor.

Nina Curiţa2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor