Cele mai bănoase meserii din România

De Dan Birta
8Comentarii
Cele mai bănoase meserii din România
Salariile cele mai mari au fost obţinute în aprilie în domeniul tehnologiei informaţiei şi asigurărilor.

În România sunt meserii care aduc celor care le profesează salarii nete de peste 5.000 de lei pe lună. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), cel mai mare salariu net înregistrat în luna aprilie 2016 – 5.342 de lei, a fost obţinut de cei care practică o meserie în tehnologia informaţiei şi alte activităţi de servicii informatice.

Pe locul doi în topul celor mai bănoase meserii, în luna aprilie, se plasează activităţile de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii (cu excepţia celor din sistemul public de asigurări sociale) – 5.201 lei. Următoarea poziţie este ocupată de persoanele care lucrează în domeniul fabricării produselor de cocserie şi a produselor obţinute prin prelucrarea ţiţeiului cu 5.103 lei. Salarii nete peste 5.000 de lei au câştigat în luna aprilie şi persoanele care lucrează în doemniul extracţiei petrolului brut şi a gazelor naturale.

Salarii peste 4.000 de lei au mai fost obţinute în domeniul intermedierilor financiare cu excepţia activităţilor de asigurări şi ale fondurilor de pensii – 4.892 de lei, activităţile şi serviciile anexe extracţiei – 4.760 de lei şi în domeniul informaţiilor şi comunicaţiilor.

Meserii slab plătite

În acelaşi timp, în România se înregistrează şi salarii la limita salariului minim pe economie. Domeniul cu cele mai mici salarii nete este cel al hotelurilor şi restaurantelor cu un salariu mediu net lunar de 1.169 de lei. Probabil se consideră că angajaţii din acest domeniu îşi completează veniturile cu bacşişul.

Pe locul doi în coada salariilor este domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte cu 1.253 de lei/lună, iar pe trei – domeniul fabricării lemnului, fabricării produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei, fabricarea articolelor din paie şi din alte materiale vegetale împletite, cu 1.322 de lei.

Urmează doemniul tăbăcirii pieilor, al fabricării produselor de voiaj şi marochinărie, al harnaşamentelor şi încălţămintei, al preparării şi vopsirii blănurilor, cu 1.354 de lei. Salarii nete sub 1.400 de lei mai sunt în domeniul fabricării mobilei – 1.360 de lei.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor