Cele mai ciudate animale hibrid: Cama, Balfinul şi Leopeul

3Comentarii
Cele mai ciudate animale hibrid: Cama, Balfinul şi Leopeul
Organismele hibrid ne-au fascinant întodeauna, de la extratereştrii pe jumătate oameni, la creaturile mitologice şi până la animale reale.

1. Ursul grolar

Ce se întâmplă când încrucişezi un urs polar cu un urs grizzly? Iese un urs grolar! Puiul hibrid are câteva trăsături de la fiecare din cele două specii. Povestea a început în 2004, la Zoo Osnabruck în Germania, când o femeie de urs brun s-a împerecheat cu un urs polar şi a dat naştere la doi puiuţi… grolari. Ursuleţii au fost transportaţi la alt zoo, pentru a vedea cum se comportă dacă nu sunt crescuţi de părinţii lor. Grolarii aveau gât lung şi coadă vizibilă, precum a urşilor polari, dar umeri mai proeminenţi, ca urşii bruni.

Blăniţa urşilor polari este în degrade, pornind de la un maro deschis la un crem. Lăbuţele lor sunt parţial acoperite de blană – la urşii polari sunt complet acoperite, la urşii bruni nu sunt deloc.

2. Humanzeul

Humanzeul nu a devenit încă adevărat, dar a fost pe cale să fie creat. Acum câţiva ani, nişte oameni de ştiinţă care criticau experimentele ciudate pe animale, au cerut permisiunea să încrucişeze un cimpanzeu cu un om. Au fost refuzaţi, din fericire, şi au spus că oricum nu ar fi făcut acest lucru, ci doreau doar să demonstreze câte nebunii se pot face.

3. Catârul şi bardoul

Dacă un măgar se iubeşte cu o iapă, iese un catâr. Dacă un cal se iubeşte cu o măgăriţă, avem un bardou. Cele două specii hibride sunt, de obicei, sterile.

Catârii au trăsături atât de la mamă, cât şi de la tată: au urechi mai lungi decât ale calului, dar cu aceaaşi formă şi o combinaţie de păr – coama de măgar şi coada de cal. Vocea lor este şi ea un amestec între sunetele cailor şi măgarilor.

4. Balfinul

Primul “balfin” captiv, Keikaimalu, s-a născut în 1985. Animalul este o încrucişare între o mamă balenă (Pseudorca crassidens) şi un tată delfin (Tursiops truncatus). Ca multe dintre speciile hibride, cei mai mulţi balfini sunt sterili.

Keikaimalu a putut însă să aibă trei pui, din care doar unul a supravieţuit mai mult de 9 ani.  Balfinii au culoarea unei balene, dar botul seamănă cu cel al unui delfin.

5. Ligrul şi Tigeul

Tigrii şi leii nu se întâlnesc în sălbăticie, pentru că locuiesc în zone diferite. Dar în captivitate, este o altă poveste. Se pare că cele două specii se plac destul de mult. Atât de mult încât dau naştere la hibrizi precum ligru (combinaţia dintre leu şi tigroaică) şi tigeu (combinaţia între un tigru şi o leoaică).

Din păcate, aceste feline hibride suferă de multe malformaţii şi mor tinere, de obicei. Şi pentru că sunt mult mai mari decât părinţii lor, mamele trebuie operate prin cezariană.

6. Leopeul

Leopeul este rezultatul împerecherii între un leopard mascul şi o leoaică. Capul animalului seamănă cu cel al leului, în timp ce restul corpului are culoarea leopardului. Cei mai mulţi leopei s-au născut în grădinile zoologice din Japonia.

6. Cama

Cama este rezultatul iubirii dintre o femelă lamă şi o cămilă mascul. Din cauza diferenţei de statură, îngrijitorii de la un centru de reproducere a cămilelor din Dubai au optat pentru inseminare artificială. Arată mai mult ca o cămilă, dar fără cocoaşă.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor