Cele mai frumoase exemplare de animale la expoziţie

De Simona Drimbău
Cele mai frumoase exemplare de animale la expoziţie
Peste 350 de păsări şi animale mici din rase deosebite au fost expuse la Cupa Crişana, eveniment care a avut loc în acest sfârşit de săptămână în sala de sport a Colegiului Tehnic Mihai Viteazul.

„Avem expuse 150 de exemplare de iepuri, 150 de prorumbei şi resul avem raţe, gaăini, avem chiar şi două lebede”, ne-a spus Cătălin Erdei vicepreşedintele Asociaţiei Crişana.

În cadrul expoziţiei, un loc aparte a fost rezervat raselor autohtone de porumbei: Uriaşul de Salonta cu un singur moţ, Uriaşul de Salonta cu dublu moţ, Carunculatul de Oradea, dar şi altor rase cunoscute: Uriaşul maghiar, Voltatul, Creţul francez, etc.

Cele mai fumoase exemplare, în urma evaluării de către arbitrii consacraţi la nivel naţional şi internaţional au primit calificative, fiind premiate cele cu punctaj mai mare.

De asemenea, au fost alese cele mai frumoase exemplare din fiecare categorie: „Pasărea expoziţiei”, „Porumbelul expoziţiei” şi „Iepurele expoziţiei”.

„Iepurele expoziţiei” a fost declarat un Schwarzgrannen.

„Este un iepure de rasă uriaşă gri german, este un exemplar tânăr. De fapt este prima expoziţie la care participă fiind declarat campion la rasa la care a participat”, ne-a spus Boby Maliţa, proprietarul unui dintre iepurii aleşi campioni dintre 140 de exemplare prezente în expoziţie.

O rasă deosebită de găini prezentă în expoziţie a fost rasă Mii de flori care a şi câştigat titlul de „Pasărea expoziţiei”.

„Porumbelul expoziţiei” a fost declarat un porumbel voiajor german.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !