Cele mai mari subvenţii pentru vacile de lapte

1Comentariu
Cele mai mari subvenţii pentru vacile de lapte
Crescătorii de vaci de lapte vor primi pentru Campania 2016 un sprijin cuplat (SCZ) în valoare de 732 euro/cap animal, plafonul stabilit fiind de 81,4 milioane de euro.

Anul trecut, pentru Campania 2015, crescătorii de vaci de lapte au beneficiat de un sprijin cuplat de 826 euro/cap animal. În ceea ce priveşte sprijinul cuplat acordat bovinelor de carne, acesta a fost, pentru Campania 2015, de 1.221 euro/cap animal, cel mai mare SCZ oferit vreodată în sectorul zootehnic.

Anul acesta, pentru Campania 2016, crescătorii de bovine din rase de carne vor primi 690 euro/cap animal. Crescătorii de bovine de lapte vor primi şi un Ajutor Naţional Tranzitoriu în valoare de 19,2 euro pe cap de animal. Pentru ANT – schema decuplată de producţie în sectorul carne există un plafon de 108,9 milioane de euro, cuantumul stabilit fiind de 92,4 euro/cap animal.

La speciile ovine şi caprine, plafonul SCZ este de 28 milioane de euro, cuantumul stabilit fiind de 27 euro pe cap de animal. Anul trecut, pentru Campania 2015, oierii au primit un SCZ în valoare de 4,6 euro. Pentru ANT ovine/caprine, cuantumul stabilit pentru Campania 2016 este de 5,5 euro, plafonul existent fiind de 54,6 milioane de euro.Plata ajutoarelor naţionale tranzitorii şi a sprijinului cuplat se efectuează în lei la un curs de schimb de 4,4537 lei pentru un euro.

APIA a anunţat că a demarat autorizarea la plată a fermierilor care au solicitat, în cadrul Campaniei 2016, ajutoare naţionale tranzitorii (ANTZ) şi sprijin cuplat (SCZ) în sectorul zootehnic. Conform reprezentanţilor MADR, mâine vor începe plăţile Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii în sectorul zootehnic.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor