Cele mai solicitate meserii în UE

De Dan Birta
1Comentariu
Cele mai solicitate meserii în UE
Cele mai consistente oferte de angajare provin din Germania, Finlanda, Malta și Belgia.


Bihorenii care doresc să se angajeze într-o țară din Uniunea Europeană au de unde alege. Pe site-ul mobilității europene, Eures, sunt sute de oferte de angajare într-o mare varietate de meserii. De la meserii în domeniul mecanic, IT, construcții, la HORECA și agricultură. Una dintre condițiile de bază este cunoașterea limbii țării angajatorului sau a unei limbi de circulație internațională.

Oferte

Ca număr de angajați, cele mai consistente oferte provin din Germania. Astfel, în domeniul mecanic este nevoie de 50 de sudori, 50 de lăcătuși, 50 de instalatori și 50 de electricieni. Mai este nevoie de 200 de manipulanți bagaje în aeroport, 200 de manipulanți bagaje în avion și 200 de șoferi pentru manipulat bagaje în incinta aeroporturilor. Tot din Germania mai există oferte pentru șoferi. Principalele condiții pe care trebuie să le îndeplinească persoanele interesate sunt cunoașterea limbii germane, calificare și experiență în meseriile respective.

Din Finlanda provin oferte pentru instalatori și sudori, condiția fiind cunoașterea limbii engleze.
O ofertă interesantă provine din Olanda, pentru îngrijitori de teren de golf. Se cere cunoașterea limbii engleze la un nivel satisfăcător, precum și îndemânare în manipularea mașinilor de tuns gazonul. Tot din Olanda mai există oferte pentru 20 de operatori mașini, 20 de culegători de căpșuni și zece culegători de ardei.

Persoanele calificate în domeniul construcțiilor au șanse de angajare în Polonia ca zidari și dulgheri. Este necesară cunoașterea limbii franceze, salariul oferit fiind de circa 1.700 de euro net/lună.

Mecanicii auto și tinichigii se pot angaja în Ungaria, în oferta Eures fiind disponibile câte cinci oferte de angajare pentru fiecare dintre aceste meserii. Nu se cere cunoașterea unei limbi străine. Se oferă salarii brute cuprinse între 300.000 și 450.000 de forinți pe lună, plus tichete de masă.

Din Belgia există oferte de angajare pentru mecanici camion, operatori CNC, programatori, montatori semnalizare calea ferată, șoferi și electricieni. În Malta este nevoie de 150 de șoferi pentru autobuz. Din Cehia provine o ofertă pentru 15 operatori CNC, salariul oferit fiind de 800 – 1.000 de euro net/lună.

Informații suplimentare despre ofertele de muncă din străinătate pot fi obținute de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor, Simona Burdean.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor