Celebrul institut german Fraunhofer vine la Timisoara cu un nou proiect

De M. Hoster
Celebrul institut german Fraunhofer vine la Timisoara cu un nou proiect
Cunoscutul institut german de cercetare Faunhofer IPA va lansa marţi la Timişoara un nou program care va ajuta la dezvoltarea industrială a regiunii de vest a României. Proiectul urmăreşte realizarea de transferuri tehnologice, bazându-se pe modelele de succes implementate de Fraunhofer.

Marţi, 27 martie, de la ora 9, la Casa Oamenilor de Ştiinţă din Timişoara va avea loc lansarea proiectului intitulat „Springboard for the Romanian Industrial Manufacturing – Starting up a Territorial Technology Transfer following the Fraunhofer Model of succes” – „Rampă de lansare pentru industria prelucrătoare românească – Realizarea de transfer de tehnologie teritorială după modelul de succes Fraunhofer”.

Colaborarea institutului german cu organizaţiile din această parte a României nu este o premieră. De fapt, este cea de a patra participare la un proiect comun. Două dintre acestea au avut loc la Timişoara: PRACTICOR, realizat în colaborare cu Universitatea Politehnica, respectiv Vision Timişoara 2030, un alt proiect pus la punct, de această dată împreună cu Primăria Timişoara. Cel de-al treilea proiect a fost realizat la Arad: „Proiectare de fabrică de tip Greenfield”. De asemenea, Fraunhofer a mai colaborat şi cu specialiştii de la Consiliul Judeţean Timiş pentru realizarea unui studiu de oportunitate privind energiile regenerabile.

Societatea Fraunhofer este o uniune de peste 60 de institute de cercetare răspândite pe teritoriul Germaniei. Fraunhofer IPA – Institutul Fraunhofer pentru Ingineria Fabricaţiei şi automatizare – este unul dintre organizaţiile componente.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !