Celelalte Cuvinte, diploma de excelenta

Celelalte Cuvinte, diploma de excelenta
Una dintre cele mai longevive şi mai îndrăgite trupe rock din România sărbătoreşte 30 de ani de activitate.

Formaţia Celelalte Cuvinte aniversează 30 de ani de activitate artistică printr-un turneu aniversar. Turneul a început vineri la Oradea, oraşul unde au cântat pentru prima oară.

Câteva sute de fani s-au adunat vineri seara în Clubul Blue Monday pentru a sărbători 30 de ani de carieră a uneia dintre cele mai iubite trupe rock din România. Concertul de vineri a fost pe măsura vârstei şi a trupei, unul grandios, în care artiştii au adus în faţa orădenilor esenţa a tot ceea ce a fost mai frumos în cei 30 de ani.

Timp de aproape trei ore, publicul prezent la concert a cântat şi a dansat alături de rockerii din Celelalte Cuvinte. Aceştia au cântat piese de pe cele mai recente albume ale trupei: NOS, Armaghedon sau Stem, dar şi melodii din prima decadă a carierei: Iarbă prin păr, Dacă vrei, Fără cuvinte, Suflet nefericit.

Orădenii le-au urat rockerilor „La mulţi ani”, iar viceprimarul Oradiei, Gheorghe Carp, le-a oferit o diplomă de excelenţă din partea Primăriei Oradea pentru cei 30 de ani în care „au promovat, cu talent, profesionalism şi perseverenţă, muzica rock de calitate, contribuind prin creaţiile lor la sporirea prestigiului cultural al Oradiei.”

Turneul aniversar va trece prin 12 oraşe din ţară: Sibiu, Timişoara, Reşiţa, Constanţa, Galaţi, Buzău, Iaşi, Braşov, Târgovişte şi Bucureşti.

Istoric

În anul 1976, la Liceul „Emanuil Gojdu” câţiva tineri alcătuiau grupul şcolii, cunoscut sub numele de „Sonic”. Pe atunci participau la „dansurile” din fiecare zi de sâmbătă, unde cântau cover-uri după trupe cunoscute la acea vreme (Jimi Hendrix, Deep Purple sau Pink Floyd), dar şi câteva compoziţii proprii. Încă din perioada liceului, Marcel Breazu, Leontin Iovan şi Călin Pop au căutat un mod de a-şi exprima emoţiile şi gândurile. Aşa au găsit Celelalte Cuvinte. Toţi trei au dat admitere la facultate în Timişoara, în ideea de a continua activitatea muzicală într-un oraş mult mai receptiv faţă de fenomenul rock. În aceeaşi perioadă, trupa şi-a lărgit componenţa cu doi membri – Ovidiu Roşu (inginer de sunet) şi Radu Manafu (chitară, voce secundară), ambii originari din Turnu Severin.

Pe 13 decembrie 1981, în calitate de trupă a Casei Studenţilor din Timişoara, Celelalte Cuvinte a susţinut primul concert în “sala festivă” a acesteia. Evenimentul a fost considerat actul oficial de naştere a trupei.

Au trecut 30 de ani de atunci, 30 de ani în care muzica lor a bucurat generaţii de fani.

C.D.

 

Fact Box:

Discografie:

– 1984 – Formaţii Rock #8 – vinil, Electrecord

– 1987 – Celelalte Cuvinte – vinil, Electrecord

– 1990 – Celelalte Cuvinte II – vinil, mc, Electrecord

– 1992 – Se lasă rau – Vinil, Toji Production

– 1995 – Armaghedon – mc, CD, Vivo

– 1996 – Vinil Colection – MC, CD, Electrecord

– 1997 – Ispita – mc, Zone Records

– 2004 – NOS – mc, CD, Intercont Music

– 2008 – Stem – CD, TVR Media

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !