Cemtrade Oradea în colaps

1Comentariu
Cemtrade Oradea în colaps
ORADEA – Aproape 800 de persoane rămân pe drumuri, urmând să fie disponibilizaţi. Zvonurile despre sistarea activităţii la Cemtrade au fost confirmate marţi după amiază de conducerea intreprinderii. „Cemtrade Oradea anunţă azi iniţierea procedurii de întrerupere a activităţii.

Decizia intervine după o analiză detaliată a tuturor factorilor de pe piaţa internă şi a contextului internaţional”, sună sec comunicatul Cemtrade. Creşterea preţului energiei, cheltuieli mari de transport, tehnologia învechită în combinaţie cu scăderea preţului aluminei pe pieţele internaţionale sunt motivele invocate de conducerea fabricii pentru luarea acesti decizii.

Conservare

După finalizarea procedurilor legale, fabrica va intra în conservare pe o perioadă nelimitată. „În 2004 am repornit fluxul de producţie la Oradea cu multe speranţe şi depunând eforturi pentru reabilitarea fabricii.

Din păcate, într-un timp foarte scurt am asistat la schimbări semnificative la nivelul unor factori economici importanţi, care astăzi are un impact dramatic asupra activităţii companiei”, a declarat Andrey Glagoev, administrator al Cemtrade SA Oradea.

Pe drumuri

Aproape 800 de persoane vor fi puse pe drumuri. Francisc Erdei, director general Cemtrade Oradea spune că se discută cu sindicatele pentru a diminua efectele colaterale întreruperii procesului de producţie. „Pe noi ne-au anunţat că vor fi disponibilizate 769 de persoane, urmând să rămână în fabrică 25. Ne-a şocat şi pe noi această veste. Am demarat un plan de măsuri pentru ca efectul să-l suporte cât mai puţine persoane. Cred că cea mai mare problemă va fi cu operatorii chimişti şi muncitorii necalificaţi.

Ceilalţi îşi vor găsi de lucru”, este de părere Daciana Nica, directorul executiv adjunct al AJOFM Bihor. Aceasta ne-a mai informat că există o neclaritate legată de data disponibilizărilor: 19 februarie 2007. „Nu se specifică clar dacă disponibilizările vor fi făcute în reprize sau în bloc. Urmează să lămurim această problemă”, a precizat Nica. Ea a adăugat că o mare parte dintre disponibilizaţi vor fi cuprinşi în cursuri de recalificare.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor