Centenarul Unirii se sărbătorește la Alba Iulia

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
1Comentariu
Centenarul Unirii se sărbătorește la Alba Iulia
© Foto: PMO
Încă două săptămâni mai au la dispoziție orădenii care vor bilete de tren subvenționate de Primărie, la Alba Iulia, pe 1 Decembrie.

Perioada de înscriere pentru deplasarea cu trenul la Alba Iulia se prelungește până la data de 22 octombrie, au anunțat inițiatorii acțiunii „Marșurile spre Alba Iulia la Centenar”, Dan Poinar, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Bihor și consilierul local Grigore Morar.

Concret, este vorba despre deplasarea cu un tren special CFR pe itinerarul Oradea – Cluj-Napoca – Alba Iulia și retur.

„În calitate de coordonator al acțiunilor care se desfășoară cu ocazia Centenarului Marii Uniri, din partea Primăriei Oradea, noi am aprobat în cadrul ședinței de Consiliu Local din luna mai un număr de 34 de evenimente, printre aceste evenimente aflându-se și deplasarea la data de 1 Decembrie 2018 cu un tren special la Alba Iulia.

Am avut o întâlnire cu mai mulți reprezentanți ai unor asociații patriotice și am stabilit să prelungim perioada de înscriere cu 10 zile, din 12 până pe 22 octombrie, urmând ca în perioada 22 – 26 octombrie, în funcţie de solicitări, să putem face comandă fermă pentru CFR călători pe tipul de vagon. Menționez, vizavi de costurile acestei acțiuni, că Primăria Oradea finanțează 60% din acestea”, a spus consilierul local Grigore Morar.

72.500 de lei din bugetul local

Astfel, plecarea din Oradea va avea loc în zorii zilei de 1 Decembrie, pe la ora 1.00 a.m., iar întoarcerea din Alba Iulia se va face pe data de 2 decembrie, ora 02:00 a.m. Primăria asigură, din bugetul local, suma de 72.500 lei pentru această deplasare, iar diferența va fi suportată de către participanți.
Aceștia au două opțiuni de rezervare: bilet pentru clasa a II-a, contribuția acestora fiind de 90 de lei/persoană, cușetă, contribuția acestora fiind de 150 de lei/persoană.

„Alba Iulia va fi centrul manifestărilor dedicate Centenarului, va fi președenția, vor fi invitați din străinătate, încă nu știm exact detalii despre ce va fi. Cu sprijinul Primăriei Oradea încercăm să oferim câteva facilități celor care participă, să găsim un spațiu unde aceștia să se poată odihni. Trenul va rămâne în gară în Alba Iulia și va pleca înapoi spre Oradea după miezul nopții, după focurile de artificii, undeva în jurul orei 2:00, urmând să ajungă la Oradea dimineața, pe la ora 8:00”, a spus Dan Poinar.

Cei interesați de festivitățile de Ziua Națională de la Alba Iulia au posibilitatea de a achita sumele la oricare dintre ghișeele de încasări din Piramida Primăriei.

La achitarea sumelor, cetățenii vor primi o chitanță ca dovadă a rezervării locului și vor fi înscriși într-o bază de date, urmând ca numărul locului să fie stabilit și comunicat ulterior.

Trenul special spre Alba Iulia urmează să aibă un număr de 8 vagoane, cu un număr estimat între minimum 550 de participanți – maximum 960. În funcție de numărul și opțiunile de rezervare, numărul de vagoare din garnitură poate fi suplimentat. Totuși, interesul pentru această ofertă nu este foarte mare în rândul orădenilor. Dan Poinar spune că, până luni, se înscriseseră doar 10 persoane, dar pune asta pe seama faptului că lumea abia și-a revenit după perioda concediilor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor