Centrală hidroelectrică la Fughiu

Centrală hidroelectrică la Fughiu
FUGHIU – Centrala Hidroelectrica de la Fughiu a fost pusă în funcţiune la sfârşitul anului trecut, grupul numărul 1 funcţionând în parametri, la puterea de 5 MW.

Al doilea grup al Centralei Fughiu este în faza de montaj, urmând să fie pus în funcţiune în a doua parte a primului semestru a acestui an.

Potrivit informaţiilor comunicate de biroul de presă al Hidroelectrica, punerea în funcţiune a Centralei Fughiu, corelată cu realizarea bazinului compensator Oşorhei, asigură condiţiile pentru suplimentarea debitului necesar alimentării cu apă a municipiului Oradea. Centrala este formată din două grupuri, are o putere instalată de 10 MW şi un debit instalat de 90 mc pe secundă. Hidroelectrica promite o energie produsă, în an mediu hidrologic, de 20,6 GWh. 

 

Înainte de ’89

Lucrarea pentru amenajarea hidroenergetică a râului Crişul Repede, pe sectorul Aleşd – Fughiu, a fost aprobată prin Decretul 150/1982, proiectul de la Fughiu înscriindu-se în lista obiectivelor demarate înainte de 1989. Finalizarea centralei a fost realizată de Hidroelectrica, din surse financiare proprii. Lacul de acumulare al hidrocentralei va putea fi folosit pentru agrement. Până în anul 2010, compania şi-a propus să finalizeze şase noi centrale, cu un aport de putere instalată de 180 MW.

Probele de punere în funcţiune au început în 20 decembrie 2006.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !