Centru cultural-recreativ modern pe fonduri europene la Marghita

De Veronica Bursaşiu
Biblioteca din Marghita va fi reabilitată
Biblioteca din Marghita va fi reabilitată - © Foto: newsbihor
Deschiderea liniei de finanțare i-a găsit cu proiectul pregătit. Este vorba despre proiectul prin care va fi reabilitată și modernizată Biblioteca Municipală „Ioan Munteanu” Marghita.

În același proiect sunt surprinse și lucrări privind modernizarea parcului central și realizarea unui culoar pietonal de legătură în zona centrală. Valoarea investițiilor prin proiect este estimată la 4.964.611,03 lei, contribuția proprie din bugetul local fiind de 99.292,22 lei.

Proiectul care are ca obiectiv realizarea unui centru cultural-recreativ modern a fost depus spre finanțare în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 13, Obiectiv specific 13.1. Pe lângă dotările necesare Bibliotecii, amenajarea unei săli cu videoproiector unde se vor putea susține cursuri interactive cu elevii, vor fi finanțate și lucrări de reabilitare a subsolului, care acum este nefuncțional.

biblioteca-din-marghita-va-fi-reabilitat Foto: newsbihor ©

Proiectul este unul integrat, care prevede lucrări complementare celor de la Bibliotecă, lucrări care au ca scop să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor municipiului. În acest context, în parcul central, oamenii se vor bucura de un nou mobilier urban, de pergole și de locuri de joacă. De asemenea, un culoar pietonal va face legătura cu zona centrală, pentru a integra zona cultural-socială centrală a municipiului.

Nu doar Biblioteca din Marghita e în atenția aleșilor. În strategia cultural-educativă a Primăriei se află și Școala „Octavian Goga”, care ar urma să fie reabilitată printr-un proiect depus în această săptămână.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !