Centru de adopţii canine la Marghita

2Comentarii
Centru de adopţii canine la Marghita
MARGHITA - SOS Dog’s înfiinţează un centru de adopţii şi de sterilizare gratuită pentru câinii comunitari la periferia oraşului Marghita. Noul centru, amplasat pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, este acum în curs de amenajare, coordonatorul SOS Dog’s Bihor, Carol Lazăr, sperând să fie dat în folosinţă oficial înainte de sărbători.

Clădirea a fost recent construită, acoperită, iar tâmplăria montată, urmând ca în curând să fie executate lucrări de finisare şi zugrăveli interioare şi exterioare. Terenul a fost dat organizaţiei de către Primăria Marghita, în folosinţă gratuită prin contract decomodat pe o perioadă de 10 ani, cu posibilitate de prelungire. Aici sunt în curs de amenajare o clinică veterinară, conţinând o sală de aşteptare, una de operaţii, consultaţii şi o cameră pentru depozitare.

 

Sponsorizare

 

Activitatea a fost demarată deja în noul centru, din vara acestui an, când SOS Dog’s a beneficiat de o sponsorizare din partea Royal Society for Prevention of Cruelty on Animal din Marea Britanie, în valoare de 26.000 de euro, pentru derularea unui proiect de sterilizare a câinilor comunitari, timp de patru luni. „Am reuşit să sterilizăm 1200 de câini de pe raza oraşului Marghita. În paralel, am dat spre adopţie 40 de câini unor persoane din Marghita şi zonele din jur, iar alţi 60 în străinătate”, a precizat Carol Lazăr. Prin aceasta conducerea organizaţiei intenţionează să ofere un model aministraţiilor locale din judeţ de rezolvare a problemelor legate de câinii comunitari.

 

Mălina Pop2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor