Centru de afaceri la Cefa

12Comentarii
Ioan Sorin Roman
Ioan Sorin Roman
ORADEA –  Primarul de Cefa, Ioan sorin Roman demonstrează că ştie secretele accesării fondurilor europene. El va inaugura mâine, în comuna pe care o conduce, un centru de afaceri.

Primăria comunei Cefa în parteneriat cu primăria comunei Gepiu, primăria comunei Sânnicolau Român, primăria comunei Geszt, primăria comunei Szarkadkeresztur, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor şi Asociaţia pentru dezvoltare a judeţului Bekes finalizează o etapă importantă din cadrul implementării proiectului „ Centrul de asistenţă în afaceri, Cefa” finanţat prin Programul PHARE CBC RO HU 2005 prin inaugurarea la Cefa in data de 21 noiembrie 2008 a Centrului de asistenţă în afaceri.

Standarde europene

În contextul aprofundării relaţiilor de cooperare transfrontalieră prin „Centrul de asistenţă in afaceri” se urmăreşte crearea unui cadru potrivit pentru dezvoltarea relaţiilor de afaceri între agenţii economici aflaţi de o parte şi alta a graniţei, cu scopul de a crea şi susţine un mediu economico-social competitiv, stabil, sănătos şi diversificat care să contribuie la creşterea economică continuă şi să asigure îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor.

Centrul de afaceri pune la dispoziţia celor interesaţi un spaţiu modern, dotat la standarde europene şi servicii de calitate menite să sprijine limitarea riscului de eşec în afaceri prin asistenţă specializată şi organizarea de cursuri de formare profesională în funcţie de cerinţele pieţei.

Ioan Sorin Roman, managerul proiectului şi primarul comunei sublinia „Elementul cheie în cooperarea transfrontalieră este promovarea încrederii reciproce şi a conexiunilor primare. Scopul cooperării este să dezvolte structuri de cooperare, proceduri şi instrumente care să permită înlăturarea obstacolelor şi să încurajeze eliminarea factorilor divizivi. Centrul de asistenţă în afaceri se doreşte a fi un promotor al dezvoltării economice în zona de graniţă şi un garant al identificării soluţiilor viabile menite să menţină cât mai mulţi oameni pe piaţa muncii. Rolul său este cu atât mai important cu cât situaţia economică actuală a României demonstrează necesitatea utilizării unor instrumente noi care să propulseze dezvoltarea economică dincolo de limita crizei. Încrederea cetăţenilor în administraţie şi în identificarea de către aceasta a unor soluţii viabile trebuie consolidată prin acţiuni reale, pragmatice şi practice de genul “Centrului de asistenţă în afaceri, Cefa
Veronica Bursasiu

Taguri: , , ,


12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor