Centru de afaceri transfrontaliere la Oradea

De Dan Birta
Centru de afaceri transfrontaliere la Oradea
Centrul BHB oferă oportunităţi firmelor şi persoanelor care doresc să se angajeze.

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor va inaugura vineri, 28 februarie 2014, la ora 12:00, Centrul pentru dezvoltarea sustenabilă a afacerilor BHB, la sediul din Oradea str. M. Eminescu nr. 25A. Prin implementarea proiectului „BHB – Susteinable Development Businss Center”, finanţat din Programul de cooperare transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013, CCI Bihor, în parteneriat cu Fundaţia „Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány” şi Asociaţia pentru Promovarea Afacerilor în România, aduce o noutate pe piaţa bihoreană, prin asumarea unui rol activ de interfaţă funcţională între mediul de afaceri din judeţele Bihor şi Hajdu Bihar şi structurile de susţinere a afacerilor de tipul centre şi incubatoare de afaceri, parcuri industriale şi alte organizaţii specifice.

Inclusiv în Ungaria

Centrul îşi propune prin cele două divizii ale sale: Divizia de consiliere pentru responsabilitate socială (DCRE) şi Divizia de consiliere energetică (DCE) să asigure un sprijin direct mediului de afaceri. În cadrul DCRE se regăsesc servicii care vizează agenţii economici dornici să îşi dezvolte afacerea într-un mediu durabil, bazat pe: parteneriate interne viabile cu angajaţii firmei; minimizarea deşeurilor şi reciclarea materialelor; politici de piaţă bune bazate pe demersuri menite a menţine reputaţia întreprinderii; politici comunitare bune care presupun o angajare pozitivă în comunitatea locală care poate contribui la identificarea de noi pieţe, clienţi sau oportunităţi de afaceri şi facilitarea de noi parteneriate cu alte firme. În cadrul DCE se urmăreşte oferirea de informaţii si eventuale soluţii privind creşterea eficientei energetice şi reducerea consumului de energie în clădiri, metode eficiente pentru scăderii consumului de energie, calcule şi materiale necesare în vederea folosirii eficiente a energiei etc. Ca funcţionalitate centrul acoperă o arie geografică considerabilă, deoarece se întinde inclusiv pe teritoriul maghiar, prin acţiunile InfoPoint-ului situat în Debrecen. „Oamenii de afaceri se confruntă cu multiple dificultăţi, iar timpul pe care aceştia trebuie să-l aloce pentru a identifica facilităţile care să îmbunătăţească activitatea lor economică îi determină să renunţe la multe acţiuni, care de fapt ar putea genera o creştere a afacerii. Centrul BHB prin oferta sa cumulează servicii de care agenţii economici pot beneficia fără a bate la mai multe porţi, aşadar avem certitudinea că va fi bine primit pe piaţă şi companiile nu vor ezita să utilizeze Centrul BHB”, a afirmat Constantin Badea, manager proiect.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !