Centru de copii abandonaţi

Centru de copii abandonaţi
Doua programe nationale în domeniul protectiei copilului vor fi lansate în acest an în Bihor. Acestea vizeaza promovarea standardelor minime obligatorii în domeniul protectiei copilului si monitorizarea drepturilor copilului.

Un punct important vizeaza domeniul sustinerii retelei de asistenti maternali pentru protectia speciala a copilului între 0-2 ani, lipsit temporar sau definitiv de ocrotirea parintilor. Cele doua programe au fost initiate la propunerea Agentiei Nationale pentru Protectia Copilului. Noi mame sociale


Conform Directiei pentru Protectia si Ocrotirea Copilului Bihor, Spitalul de Copii Oradea conduce într-un nefericit top al copiilor abandonati. Din 52 de copii abandonati în spitale la mijlocul lunii februarie, 32 de copii figurau la Spitalul de Copii din Oradea, 11 copii la Maternitatea Oradea, sase copii la Spitalul din Marghita, iar trei la Salonta.


Zece asistenti maternali profesionisti vor fi angajati, prin aceste programe, pentru a primi în plasament copiii între 0-2 ani. Tot în cadrul acestor proiecte este prevazuta si înfiintarea unui Centru regional de formare profesionala.


Sali de conferinte, birouri administrative, o sala de mese cu bucataria aferenta, camere de dormit în sistem single si dublu, dar si dotarea cu computere, sunt prevazute în acest proiect.

Pe trei nivele


Cladirea care ar urma sa adaposteasca aceasta institutie este fostul Centru de Plasament numarul 1 de pe strada Traian Lalescu. Cladirea are trei nivele, iar cheltuielile totale, cu renovarea si dotarea, vor atinge aproape 400.000 de euro. Din aceasta suma, 250.000 de euro vor fi numai cheltuielile cu reamenajarea si recompartimentarea.


Conducerea Directiei pentru Protectia Copilului îsi propune ca prin acest centru sa acorde un sprijin pentru îmbunatatirea serviciilor de asistenta sociala prestate la nivelul comunitatilor locale. Institutia se doreste si un mijloc de atragere a fondurilor nerambursabile, structurale, acodate României dupa aderare, dar si un loc de instruire a formatorilor acreditati la nivel national si international.

Bursasiu Veronica
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !