Centru de diagnosticare a cancerului la Oradea

1Comentariu
Centru de diagnosticare a cancerului la Oradea
ORADEA – Compania medicală Pozitron Diagnostics din Ungaria va deschide, anul viitor, la Oradea, primul centru de scanare de tip PET/CT din România, care permite furnizarea celui mai precis diagnostic în cazul bolilor cardiovasculare şi canceroase.

„În prezent, în România nu există posibilitatea de a realiza astfel de investigaţii medicale, iar în ultima perioadă tot mai mulţi pacienţi vin la clinica noastră din Budapesta. Scopul înfiinţării unui centru de diagnostic PET/CT la Oradea este să acoperim o lipsă şi să oferim şansa de recuperare pentru cât mai multe persoane”, a declarat, directorul general al clinicii Pozitron-Diagnosztika din Budapesta, Bálint Tombor.

Potrivit reprezentantului companiei, primele examinări la centrul din Oradea vor avea loc la începutul anului viitor, clinica urmând să fie amplasată în centrul oraşului. Bálint Tombor nu a dorit să menţioneze valoarea exactă a investiţiei, precizând că este vorba de câteva milioane de euro. În ceea ce priveşte deschiderea altor centre similare în România, Tombor nu a eliminat această posibilitate, dar a spus că deocamdată compania se concentrează pe unitatea din Oradea.

Ţinând cont de experienţa clinicii din Budapesta, reprezentantul Pozitron estimează că în primul an de funcţionare centrul din România va înregistra circa 2.500 de pacienţi.

Preţuri

„Preţurile vor fi mai mici decât la clinicile similare din vestul Europei. În plus, sperăm că investigaţiile pentru pacienţii de la oncologie vor fi finanţate parţial sau total prin sistemul de asigurări sociale. Negociem în prezent acest lucru. Bineînţeles că aşteptăm şi pacienţi care au nevoie doar de o verificare, fără a avea simptome sigure de boală, dar în cazul lor examinarea nu va fi gratuită”, a spus Tombor.

Tehnologia PET/CT permite identificarea precisă a tumorilor şi metastazelor şi poate elimina suspiciunile legate de un anumit diagnostic, permiţând astfel aplicarea celei mai eficiente terapii, evitând tratamente sau interveţii inutile. În acest fel, procedeurile invazive, precum biopsiile sau operaţiile, se pot reduce la minim. Pe lângă diagnosticarea cancerului (90% din totalul analizelor), acest aparat poate realiza şi examinări cardiologice şi neurologice.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor