Centru pentru Educaţie, la Oradea

2Comentarii
Centrul a fost inaugurat joi, la Grădiniţa nr. 48
Centrul a fost inaugurat joi, la Grădiniţa nr. 48
Primul Centru de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare (CRED) a fost inaugurat joi în Oradea, la Grădiniţa nr. 48.

„Centrul va furniza servicii complementare grădiniţelor şi vine în întâmpinarea nevoilor locale ale comunităţii. În cadrul acestui centru vor exista birouri de informare, comunicare, formare şi diseminare a informării atât pentru părinţii copiilor preşcolari, cât şi pentru personalul didactic şi nedidactic din grădiniţe”, a declarat Cornelia Borz, expertul pe judeţul Bihor al CRED.

Spaţiul din cadrul unităţii şcolare a fost dotat cu aparatură în valoare de 300 de milioane de lei vechi (un copiator, un scaner, laptop, LCD, DVD, video proiector, fax, telefon).


Cursuri

„Patru educatoare vor lucra, în colaborare cu psihologi şi cu specialişti, în regim de voluntariat, în cadrul centrului. Centrul va oferi cursuri de perfecţionare pentru părinţi şi cadre didactice. Tot aici, vor fi consiliaţi părinţii”, a anunţat Voichiţa Vancu, expert pe judeţul Bihor al CRED.

În România există 325 de astfel de centre, fiind înfiinţate în cadrul Programului de Reformă pentru Educaţia Timpurie, derulat de Ministerul Educaţiei cu finanţare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Centrele funcţionează doar în localităţile urbane. În Bihor există zece astfel de centre, două urmând a fi inaugurate la Beiuş şi Marghita.

C.D.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor