Centru pentru persoanele care sufera de cancer

Centru pentru persoanele care sufera de cancer
Filantropia vrea să creeze primul Centru de Informare şi Suport pentru persoanele afectate de cancer.

Peste 100 de copii, adolescenţi, tineri, dar şi oameni în toată firea au luat parte, sâmbătă, la Crosul Roz.

Majoritatea participanţilor la Crosul Roz au fost elevi şi profesori de la Şcoala cu clasele I-VIII ,,Nicolae Bălcescu’’, Liceul de Artă, Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, Colegiul Pedagogic „Iosif Vulcan” şi Liceul Teologic „Roman Ciorogariu”. Elevii, împărţiţi pe echipe, au avut de alergat mai multe ture prin parc. Un voluntar a numărat turele parcurse de fiecare echipă. Organizatorii au pus la dispoziţia participanţilor şi o tombolă cu premii. La tombolă s-au adunat 3002 lei. Banii vor fi folosiţi pentru înfiinţarea primului Centru de Informare şi Suport pentru persoanele afectate de cancer.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Filantropia Oradea, împreună cu Asociaţia Acţiune în voluntariat, Asociaţia Plus, Fundaţia Sfinţii Trei Ierarhi şi Rotary Club Oradea, în Parcul 1 Decembrie. Evenimentul a avut ca scop înfiinţarea primului Centru de Informare şi Suport pentru persoanele afectate de cancer.

Scop

,,Cancerul este a doua cauză a mortalităţii din România. În Bihor, trăiesc mai mult de 2.000 de persoane care suferă de cancer la sân. Numărul acestora este în continuă creştere. În prezent, în Oradea nu există niciu un centru care să ofere sprijin şi suport persoanelor care suferă de această afecţiune. Scopul proiectului Pink Campaign este implicarea comunităţii locale în crearea primului Centru de informare şi suport pentru persoanele afectate de cancerul la sân. Proiectul are două obiective principale: informarea persoanelor în legătură cu cancerul la sân, tratarea şi prevenirea acestei boli, respectiv creşterea solidarităţii la nivel comunitar prin implicarea companiilor, facultăţilor, a şcolilor, precum şi a altor persoane interesate, în acest proiect’’, spune preotul Laurenţiu Lazăr, directorul executiv al Asociaţiei Filantropia.

Prin Centrul de Informare şi Suport, iniţiatorii Pink Campaign şi-au propus crearea unui grup de suport pentru persoanele afectate de această boală şi familiile acestora, realizarea de evenimente informative (seminarii, conferinţe etc.), la care să participe specialişti în domenium oferirea de consultanţă psihologică gratuită pentru persoanele afectate şi familiile acestora, încurajarea întâlnirilor de grup şi oferirea cadrului adecvat pentru desfăşurarea acestora, realizarea unui site, unde persoanele interesate pot găsi informaţii legate de această boală, evenimente, experienţe personale, precum şi un forum.

Acest centru se va adresa persoanelor care suferă de cancer la sân, familiilor acestora, medicilor şi specialiştilor, dar şi voluntarilor şi persoanelor interesate.

C.D.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !