Centru social, la Episcopie

Centru social, la Episcopie
CARANSEBEŞ – Încă de la reînfiinţarea Episcopiei Caransebeşului, în anul 1994, activitatea socială a fost considerată o componentă esenţială, motiv pentru care, în anul 1997, a fost înfiinţat Sectorul Social al Episcopiei.

Ulterior, a fost realizat Centrul de zi pentru copii „Emanuel”, în cadrul căruia sunt asistaţi 22 de copii, proveniţi din familii aflate în situaţii de risc social.

Pentru tinerele mame

Din păcate, cazurile sociale sunt tot mai numeroase, motiv pentru care Episcopia a decis extinderea activităţii în această direcţie, prin înfiinţarea Centrului de igienă pentru mamă şi copil.

Centrul social va fi inaugurat luni, 5 februarie 2007, la ora 15.00., slujba de sfinţire urmând a fi oficiată de P.S. Lucian, episcopul Caransebeşului. Prin intermediul acestui centru, mamele singure vor fi preluate din momentul în care vor părăsi maternitatea şi vor fi sprijinite în primele trei luni de viaţă ale copilului, pentru a fi evitat abandonul nou-născuţilor nedoriţi.

Aici, mamele vor învăţa cum trebuie îngrijit copilul, şi mai ales, cât de mare este răspunderea unei mame. În acest scop au fost amenajate 12 camere, la primul etaj al clădirii, şi va fi angajat personal calificat pentru această acţiune (psiholog, preot, formator de igienă, etc.).

Acest proiect va fi derulat de Episcopia Caransebeşului în parteneriat cu primăria Caransebeş, Organizaţia „Pentru fiecare copil o familie” Reşiţa, Secţia de Neonatologie a Spitalului Municipal Caransebeş şi Asociaţia Femeilor Ortodoxe din municipiul de pe Sebeş.

În plus, Consiliul Judeţean şi-a dat avizul pentru plata cheltuielilor de întreţinere a centrului pe acest an, cheltuieli ce se ridică la 70.000 de lei. Centrul de igienă şi Centrul „Emanuel” vor forma Complexul de servicii sociale „Vasile cel Mare”. În perspectivă, se doreşte înfiinţarea unui complex social care să cuprindă adăpost de noapte şi cantină socială pentru cei ocoliţi de şansa de a avea un cămin.

Iulius Pîrvu
iulius.pirvu@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !