Centru social pentru pensionari

Centru social pentru pensionari
Termopane peste tot, parchet laminat si dotare exemplara, cu televizor, dvd-player si calculator si un program variat, destinat celor de vâsta a treia. Asezamântul functioneaza la parterul Blocului Pensionarilor, din Iosia.

Cel de-al treilea centru multifunctional destinat pensionarilor oradeni, locat în chiar Blocul Pensionarilor de pe strada Cazaban, la parter, a fost inaugurat martii, în prezenta trioului din fruntea Primariei si a unor directori din structura institutiei.

De altfel, centrul – a carui amenajare a durat aproximativ doua luni si a costat municipalitatea aproape un miliard de lei vechi – se anunta de pe acum un loc popular între vârstnici. Festivitatea inaugurarii a umplut pâna la refuz cei peste 100 de metri patrati, cu viitori clienti.

În fiecare zi

„Cel de-al patrulea centru, situat în zona centrala a municipiului, va fi deschis pâna la sfârsitul anului”, sustine Marcel Bolos, directorul executiv al Directiei Patrimoniu din cadrul Primariei Oradea. Locatia acestuia este o fosta casa de bilete si abonamente a regiei locale de transport în comun, aflata în imediata vecinatate a Bisericii cu Luna.
Centrul din Iosia are program în fiecare dintre zilele lucratoare, în intervalul orar 10:00-18:00, iar sâmbata între 9:00-14:00.

Dupa modelul celorlalte centre, si acest spatiu va servi celor care-l vor frecventa la petrecerea timpului liber în compania persoanelor din aceeasi categorie, eventual pentru jocuri de sah sau table, vor putea citi ziarele sau vor putea privi la televizor.

Cristina Ghilea