Centrul Civic Oradea va avea un nou „look”

34Comentarii
Csuzi Istvan, directorul OTL
Csuzi Istvan, directorul OTL
În primăvară, Centrul Civic Oradea se va afla în şantier: circulaţia şi geometria zonei vor fi complet schimbate.

Din vara acestui an, circulaţia din centrul civic Oradea atât cea a travamvaielor cât şi cea rutieră va fi complet schimbată. În perimetrul delimitat de Casa de Cultură a Sindicatelor, Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, Poliţia Rutieră şi Podul de lângă Hotelul Continental va lua fiinţă un sens giratoriu, în formă elipsoidală, traversat de şinele de liniile de tramvai. Acestea nu vor mai face curba cunoscută până acum ci vor secţiona în diagonală spaţiul verde în jurul căruia vor circula autoturismele. Intrarea în sensul giratoriu, dinspre Calea Mareşal Averescu, dinspre Podul de la Hotelul Continental şi dinspre Cantemir, vor fi în continuare semaforizate. Aceasta este schiţa geometriei Centrului Civic, elaborată de Direcţia Tehnică  Primaria Oradea, la solicitarea RAOTL, cu ocazia lucrărilor ce vor fi efectuate aici, la primăvară, în cadrul unui proiect derulat de regia de transport. Schiţa zonei nu este încă definitivată, suportând încă modificări.

Şi macazele automatizate

RA OTL va derula în Centrul Civic Oradea al oraşului, în primăvara acestui an, o serie de lucrări: vor fi automatizate macazele de pe pod, de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor şi din imediata vecinătate a Colegiului Naţional Emanuil Gojdu şi va fi schimbată complet infrastructura liniilor de tramvai, în zona Cele Trei Crişuri (Centrul Civic), inclusiv pe pod, unde urmează să fie înlocuite şinele şi postamentele. Execuţia lucrărilor a fost adjudecată de Drumuri Bihor, în asociaţiune cu Rivara SRL, câştigătoare a licitaţiei organizate de OTL în luna decembrie.

„Deşi iniţial valoarea estimată a lucrărilor se ridica la 2 milioane de euro + TVA, am reuşit să obţinem un preţ mai bun, diminuat cu cel puţin 10%, valoarea totală urmând să nu depăşească 7,7 milioane de lei”, a declarat Csuzi Istvan, managerul OTL.

Tot în această sumă sunt cuprinse şi lucrările de automatizare a celorlalte patru macaze care necesită să fie schimbate: unul la intersecţia Căii Aradului cu Bdul Decebal şi celelalte trei în zona Olosig.

„Am elaborat deocamdată o schiţă de circulaţie a tramvaielor şi rutieră. Pe baza devierii liniilor de tramvai va fi concepută resistematizarea traficului rutier în zona din Centrul Civic Oradea. Va fi organizată, în acest sens, o licitaţie la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor. În mare, geometria zonei va rămâne aşa cum am conturat-o în această schiţă”, a declarat Mircea Ghitea, directorul Direcţia Tehnica Primaria Oradea.

Mălina Pop34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor