Centrul expoziţional, amânat

ORADEA – Iniţiativa realizării unui centru expoziţional pentru agenţii economici, pe locul actualului poligon auto de pe strada Octavian Goga, este momentan blocată din raţiuni care ţin de schimbarea legislaţiei la începutul acestui an.

În prezent, angajaţii Direcţiei Patrimoniu, cea care gestionează proiectul, lucrează la întocmirea caietului de sarcini al obiectivului şi evaluează posibilităţile implementării acestuia. „Caietul de sarcini se va materializa cât mai repede. Dacă nu luna asta, atunci cu siguranţă la finele lunii viitoare va intra în discuţia Consiliului Local”, afirmă Valentin Trifan, şeful Serviciului Achiziţii Publice din cadrul Direcţiei Patrimoniu.

Acesta ne-a spus că problemele finalizării centrului expoziţional au apărut o dată cu anularea posibilităţii unor parteneriate public-private, prin modificarea cadrului legal, pentru că anul trecut, când consilierii au votat Hotărârea Consiliului Local referitoare la acest obiectiv, realizarea era prevăzută printr-un astfel de parteneriat. Chiar modificată, legislaţia permite asocieri între sectorul public şi cel privat, sub forma unor concesiuni de lucrări sau a unor asocieri în participaţiune.

O necesitate

Crearea unui asemenea centru a fost privită de administraţia locală ca o necesitate, iar terenul din strada O. Goga, în suprafaţă de două hectare, a fost considerat optim.
„Incubatoarele de afaceri sunt în prezent o realitate a economiei cunoaşterii, obiectiv stabilit prin Strategia de la Lisabona, care urmează a fi implementată până în anul 2010. Implicarea autorităţilor locale în susţinerea mediului de afaceri este de asemenea o stringenţă, întrucât implicaţiile sunt dintre cele mai diverse”, spune raportul de specialitate care fundamentează HCL-ul.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !