Centrul Oncologic, din nou pe tapet

De Călin Corpaş
Centrul Oncologic, din nou pe tapet
Comentând declaraţiile managerului Spitalului Municipal Gavril Curteanu, dr. Ovidiu Pop, cel care a spus că nu vrea ca problema întârzierii lucrărilor la Centrul Oncologic să fie politizată, senatorul Cseke Attila a răspuns astfel:

„Dacă politicianism înseamnă să vii să discuţi cu autorităţile locale, să nu fii de acord cu proiectul prin care se propunea ca Centrul să fie realizat din bani privaţi, prin parteneriat public-privat, ceea ce însemna şi mai mulţi bani scoşi din propriul buzunar de către pacienţi şi aparţinători, să finanţezi apoi proiectul şi să ceri să fie gata pe 6 iunie, nu pe 30 noiembrie, atunci mă fac vinovat de politicianism. Şi atunci sunt mândru că sunt politician!”, a reacţionat fostul ministru al Sănătăţii, care intuieşte o întârziere deliberată a lucrărilor la Centru din partea Primăriei.

„Pop e împins în faţă”

„Nu domnul Pop trebuia să explice de ce 6 iunie e egal cu 30 noiembrie. Domnul Pop e împins în faţă, dar nu dânsul trebuia să dea explicaţii. Centrul Oncologic trebuia să fie în stadiul în care este azi încă din lunile martie-aprilie. În aprilie ni s-a spus că va fi gata în iulie, în mai s-a spus că va fi gata în septembrie, iar în septembrie ni s-a spus că va fi gata în noiembrie. Eu garantez că dacă eram ministru al Sănătăţii, se inaugura în iunie. De altfel, este singurul obiectiv de investiţii din această zonă pentru care avem o amânare”. Cuvintele îi aparţin aceluiaşi senator Cseke, cel care a iniţiat proiectul Centrului Oncologic situat în curtea Spitalului Municipal Curteanu din banii Ministerului Sănătăţii, când era la şefia acestui minister. Inaugurarea acestui Centru se tot amână. Şi în campania electorală pentru Primărie, din luna mai, Cseke şi-a arătat nedumerirea pentru întârzierea lucrărilor, deşi finanţare exista de la minister, aprobată de el, cât a fost ministru şi apoi continuată de ministrul Ritli, şi el tot orădean.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !