Centrul Oradiei a rămas, sâmbătă seara, în beznă

De Oana Farcas
Reactualizat la:
Centrul Oradiei a rămas, sâmbătă seara, în beznă
Rotaract Club Oradea, în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” şi cu sprijinul Primăriei Oradea, au organizat cea de-a noua ediţie a evenimentului Ora Pământului.

Între orele 20.30 – 21.30 a fost stins iluminatul public şi arhitectural în Piaţa Unirii, clădirea Primăriei Municipiului Oradea şi în cateva pub-uri din Pasajul Vulturul Negru. Cu ocazia Orei Pământului au avut loc spectacole muzicale susținute de elevii Liceului de Artă din Oradea, Comunitatea Scoutiștilor Orioninim dar și de orădenii adunați în jurul gulguțelor care au luat forma cetății.

Pe lângă momentul artistic al dansatorilor de la H2O, au avut loc și jonglerii cu foc. Spectacolul a fost bine primit de publicul prezent în Piața Unirii şi aplaudat la scenă deschisă.


Scopul acţiunii „Ora Pământului” este acela de a trage un semnal de alarmă privind amplitudinea actuală a efectelor încălzirii globale, de a sublinia necesitatea efortului concertat pentru reducerea poluării planetei, evenimentul fiind şi un mijloc de promovare a soluţiilor „verzi”, de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către cetăţenii Oradiei a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a societăţilor comerciale, instituţiilor şi cetăţenilor – asupra adoptării unei conduite ecologice în scopul gospodăririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile şi epuizabile.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !