Centrul, rezervat serbarii

Centrul, rezervat serbarii
Zeci de firme si comercianti se instaleaza pentru trei zile în Piata Unirii. Cheful organizat de Primarie la acest sfârsit de saptamâna are sanse sa transforme total centrul Oradiei într-un parc de distractii.

Cele trei zile de ospat, muzica si buna dispozitie vor începe vineri, cu închiderea totala a centrului Oradiei dupa ora 18:00, atât pentru autoturisme cât si pentru mijloacele de transport în comun. Acestea vor ceda locul distractiei si ospatului, deoarece nu mai putin de 20 de societati de alimentatie publica si patru parcuri de distractii si-au negociat cu Primaria deschiderea de activitati în Piata Unirii, pe perioada acestui sfârsit de saptamâna.


Pe lânga acestea, Serbarile Oradiei au atras atentia a trei „cuptoare” de kurtoskolacs si peste 30 de comercianti de produse artizanale, ne-a spus Cristian Vasilescu, membru în directoratul Festivalului „Toamna oradeana”. De altfel, toti acestia vor cotiza serios la Primarie pentru ocuparea locurilor în Centru. Un vânzator de mici si bere plateste 6 milioane de lei pentru ocuparea spatiului timp de trei zile, unul de colaci secuiesti 7 milioane de lei, iar un comerciant de ceramica, 2 milioane de lei pentru acelasi interval de timp.


Cristian Vasilescu spune ca prezenta a trei parcuri de distractie – cu masinute, carusele si altele asemenea – este deja batuta în cuie. „Mai este unul care ar vrea sa participe, dar e mai greu de gasit un loc. Poate în Piata Ferdinand”, spune Vasilescu.

Seri pietonale


În acest context, regia locala de transport în comun anunta modificari serioase în trafic, atât pentru autobuze cât si pentru tramvaie. Astfel, începând din dupa-amiaza zilei de vineri, de la ora 16:00, circulatia autobuzele de pe liniile 10, 12 si 14 se modifica. Traseele 10 si 12 se vor scurta: Gara de Est – Parcul 1 Decembrie, respectiv Nufarul – Parcul 1 Decembrie.


Linia 14 va fi modificata atât la dus, cât si la întors. Spre Cimitir va circula pe ruta T. Vladimirescu – Maniu – Avram Iancu – Universitatii, iar înapoi pe Sucevei – Decebal – T. Vladimirescu, spre Iosia.


Tramvaiele vor circula normal pâna la ora 18:00, circulatia lor urmând a fi apoi întrerupta înspre Piata Unirii. Tramvaiele vor fi redirijate pe traseul Nufarul – Magheru – Republicii – Olimpiadei – Coposu – Dacia – Podul CFR si retur.

Program manifestari


Vineri, 7 octombrie, orele 16 – 24: Voltaj, ASIA, Akcent, Meda Music


Sâmbătă, 8 octombrie, orele 12 – 24: Iris, Bere Gratis, Heaven, Şcoala de Artă „Francisc Hubic”


Duminică, 9 octombrie, orele 12 – 23:30: Proconsul, Analia Selis, Impact, Verso, Hotel FM, Chrome

Cristina Ghilea