Centura, gata până la toamnă

7Comentarii
Centura, gata până la toamnă
În 45 de zile circa şase kilometri din Centură ar trebui să fie aduşi la standard occidental.

Primarul Ilie Bolojan a anunţat luni că lucrările la Şoseaua de Centură pe tronsonul delimitat de intersecţiile cu strada Ştefan cel Mare şi Calea Aradului, inclusiv turnarea stratulului de uzură, vor fi gata la sfârşitul lunii august.
Săptămâna trecută municipalitatea orădeană a avut câteva întâlniri cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN) din România, ai Serviciului Poliţiei Rutiere dar şi cu proiectantul şi constructorul lucrărilor pentru a stabili mai multe detalii legate de Şoseaua de Centură. Astfel, după finalizarea lucrărilor limita maximă de viteză pe tronsonul menţionat va fi 80 km/h, pentru autoturisme şi 50 km/h, pentru autocamioane.
Au fost clarificate şi aspectele legate de accesele riveranilor şi de vecinătăţi (utilităţi, spaţii verzi şi zonă de protecţie). Excepţie fac montarea pereţilor fonici peste pod şi lărgirea subtraversării pe sub calea ferată la intersecţia cu bulevardul Ştefan cel Mare, lucrări care vor rămâne pentru anul următor.
Începând cu 1 august, Primăria va aduce deţinuţi pentru igienizarea şi pregătirea spaţiilor limitrofe şoselei, pentru însămânţara de gazon şi pentru plantarea la toamnă a unei liziere de copaci.

Fără maşini pe pod!

Potrivit viceprimarului Oradiei, Gheorghe Carp, la propunerea proiectantului, timp de patru zile, în a doua jumătate a acestei săptămâni, circulaţia va fi întreruptă pe Podul CFR (peste Bdul Dacia) pentru a asigura calitatea lucrărilor şi pentru a se evita situaţii neplăcute. Anul trecut, spre exemplu, din cauza unor fisuri, a fost nevoie de patru luni pentru reparaţii.
Până acum, pe tronsonul Calea Aradului – Calea Sântandreiului – Ov. Densuşianu – strada Podului – bulevardul Ştefan cel Mare s-au făcut lucrări în valoare de 46,5 milioane de lei. Din aceşti bani, 23,5 milioane au fost decontaţi în acest an şi 11 milioane de lei anul trecut, de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii prin CNADN.
Diferenţa, în valoare de peste 12 milioane de lei, necesară pentru introducerea utilităţilor în Ioşia, a fost suportată anul trecut de către Primăria Oradea, prin Compania de Apă. „În următoarele luni, alte 20 de milioane de lei vor fi investite pentru acest tronson, astfel încât lucrările să fie gata iar Centura dată în folosinţă până în toamna acestui an”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Malina Pop7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor