Centura, trasă pe dreapta

4Comentarii
ORADEA - Nu bine a fost inaugurată cea de-a doua etapă a şoselei de centură, că deja şantierul a fost oprit. Proiectat iniţial la două benzi, drumul de peste 8 km se va dubla în lăţime, în urma unui ordin al ministrului transporturilor, Ludovic Orban.

„Nu putem începe munca pentru că se reproiectează la patru benzi, şi aşa, există riscul să lucrpm degeaba. Nu ne putem apuca nici măcar de sensul giratoriu care iese în Calea Clujului pentru că totul se va modifica, inclusiv axul drumului va fi schimbat de pe amplasamentul actual”, spune Beniamin Rus, proprietarul firmei Selina, cea care a câştigat licitaţiile pentru execuţia şi proiectarea lucrării.

Patronul spune că partea de proiectare s-ar putea face destul de repede cu condiţia să aibă la dispozişie toate informaţiile necesare: „Asocierea noastră de firme face proiectarea. Noi putem lucra destul de repede dar este nevoie de o întâlnire cu Poliţia, cu Primăria şi alţii ca să stabilim ce este de făcut cu terenul necesar, care poate că va trebui expropriat. În plus, este nevoie de avize pentru orice schimb de soluţie”.

Conform acestuia, lucrările au fost oprite luni, când Orban a declarat că soseaua de centura se va face pe patru benzi. „Nu putem continua nici măcar pe amplasamentul pe care l-am primit la inaugurare, pentru că şi acolo drumul va avea alt profil”, spune Rus.

Exerciţiu de imagine?

În calitate de „beneficiari” al nemulţumirilor publice legate de drumul de centură, edilii sprijină realizarea obiectivului, nu fără comentarii, însă. „Noi le-am dat autorizaţia pentru construcţie, pe două benzi, nu ma interesează decât să se facă cât mai repede,daca ne vor cere pe patru le vom da autorizatia pentru patru benzi”, declară viceprimarul Mihai Groza. Conform acestuia, nu este exclus ca soluţia nouă să atragă după sine un nou set de acte şi eventual o nouă licitaţie. „S-au stopat, acum, lucrări inaugurate pe fugă şi pe furiş. Poate va veni o nouă primăvară şi şantierul la şoseaua de centură tot nu va fi început. Au tot ssprijinul nostru dar, totuşi, atunci când au început, nu ştiau că n-au tot ce le trebuie? Ministrul a spus acum că se face la patru benzi, dar n-a zis nimic de unde banii pentru proiectare şi pentru execuţie”, declară Mihai Groza, punctând că, în actualele condiţii, inaugurarea din 12 noiembrie săptămâna trecută seamănă tot mai tare cu o acţiune de campanie electorală a PNL.

Cristina Ghilea4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor