Cep la banii pentru construcţii

ORADEA – Grădiniţa de pe strada Liszt Ferencz şi primul campus şcolar din Oradea fac obiectul a două licitaţii importante, cel puţin din punct de vedere financiar, pentru firmele de construcţii, ambele fiind finanţate de la Guvern.

Clădirea viitoarei „Grădiniţe cu program prelungit nr. 60”, în suprafaţă de 2.330 mp, are un cost estimat la peste 5,4 milioane de lei, cu termen de execuţie de trei ani. Mult mai bănoasă este lucrarea pentru campusul şcolar din strada Armatei Române: aproape 13 milioane de euro. „Anunţul pentru campus se va publica săptămâna aceasta”, spune Marcel Boloş, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO), administratorul proiectelor.
Investiţia este eşalonată pe patru ani, în 2007, 366.265 euro, şi câte 4.176.284 euro în anii următori. Campusul constă din două corpuri de clădire cu 48 săli de clasă, un internat cu 75 de camere şi 300 locuri de cazare, o cantină cu club, un bloc cu 15 garsoniere pentru cadrele didactice, ateliere şcolare, o sală de sport cu o bază sportivă pentru activităţi în aer liber şi un punct termic.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase