Cer control la toate asociaţiile

1Comentariu
Cer control la toate asociaţiile
DEVA – Consilierii locali vor să mărească numărul angajaţilor din serviciul specializat al Primăriei Deva care se ocupă de controlul administratorilor de asociaţii.

La ora actuală există doar 2 salariaţi care trebuie să verifice aproximativ 400 de asociaţii de proprietari din Deva. Măsura a fost propusă din cauza numărului mare de administratori care sunt acuzaţi de locatari că îşi însuşesc bani din taxele comune plătite de oameni. Hunedoara Expres sesiza acum câteva zile faptul că, în ultimul an, opt administratori deveni sunt cercetaţi în dosare penale pentru prejudicierea asociaţiilor cu sume cuprinse între 50.000 şi 100.000 de lei.

S-a ales cu dosar penal
Administratorul unei asociaţii din Deva a luat din banii locatarilor peste 49.000 de lei.
Lipsa din gestiune a fost descoperită în urma unui control efectuat de angajaţii Serviciului Public Local de Asistenţă Socială Deva. Cazul a fost prezentat în ultima şedinţă a Consiliului Local. Pentru lipsa banilor, consilierii locali au decis retragerea atestatului de administrator de asociaţie. „Administratorul, Raluca B., a întocmit documentele financiar-contabile incorect, înregistrând un minus mare în gestiune. După control, aceasta a recunoscut verbal lipsa banilor. În plus, activitatea preşedintelui asociaţiei şi a comisiei de cenzori lipseşte cu desăvârşire”, a declarat reprezentatul SPLAS Deva, care a efectuat verificarea. Documentele controlului au fost înaintate Poliţiei Deva pentru continuarea anchetei. Raluca B., este administratorul a patru asociaţii de proprietari din Deva, dar şi casier la ApaProd Deva. În această ultimă calitate, femeia nu a avut vreodată problemele la locul de muncă, a spus unul dintre şefii săi.

Răspund şi cenzorii
Locatarii pot trage la răspundere şi membrii comisiei de cenzori, în situaţiile în care se descoperă lipsa banilor încasaţi. Pentru recuperarea prejudiciului, locatarii pot cere ajutorul instanţei. Cenzorii răspund în faţa legii pentru că obligaţia lor este să verifice constant corectitudinea administratorului.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor