Cer medierea AUR pentru situația cadastrală

De Veronica Bursaşiu
Cer medierea AUR pentru situația cadastrală
Au fost alegeri în filiala Bihor a AUR (Alianța pentru Unitatea Romilor).

Duminică, 11 noiembrie, la Tinca a avut loc o întâlnire a conducerii centrale și zonale a AUR cu comunitățile de romi din Bihor. Au participat Vasile Burtea, președinte onorific al AUR, Alecu Ionel, președinte la nivel național al AUR, Cornel Eremia, coordonator AUR pentru Ardeal (Nord-Vest), Gavril Covaci, președinte al filialei Bihor, și Vasile Stroiu, secretar general AUR (Bihor), precum și un număr de 300 de reprezentanți ai tuturor comunităților de romi din Bihor.

În prima parte au fost discutate problemele curente ale comunităților, greutățile, cazurile speciale din punct de vedere social, modalitățile de cooperare cu administrațiile locale și instituții județene. Cea mai gravă problemă a fost identificată în privința construcțiilor de case ale romilor pe terenuri fără situație cadastrală clară.

În acest sens s-a cerut medierea din partea conducerii AUR, astfel încât situația juridică a terenurilor să fie rezolvată. Discuțiile au avut loc într-un cadru deschis, fără semnalarea unor divergențe. Au urmat apoi alegerile pentru noua conducere a filialei bihorene AUR.

Noua structură de conducere este formată din: Gavrilă Covaci (președinte), Gheorghe Guti (președinte executiv), Marinel Declaș (prim-vicepreședinte) și Vasile Stroiu (secretar general).

Strategia AUR

În ultima parte a întâlnirii a fost discutată strategia politică a AUR, în perspectiva alegerilor locale și parlamentare din 2020. Problemele de ordin social rămân cele mai importante pe agenda Alianței.

În acest sens, vor fi identificate problemele și vor fi adunate sugestiile din rândul comunității romilor bihoreni, astfel încât să fie eliminate sau diminuate necazurile și sărăcia care încă domină comunitățile de romi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !