Cer schimbarea strategiei

Cer schimbarea strategiei
CNIPMMR solicită refacerea proiectului de strategie guvernamentală privind îmbunătăţirea mediului de afaceri.

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) solicită MinisteruluiEconomiei refacerea proiectului de strategie privind îmbunătăţirea şi dezvoltarea mediului de afaceri, considerând varianta lansată spre dezbatere neprofesionistă, deoarece sunt omise o serie de elemente esenţiale ale economiei. Potrivit Consiliului, varianta actuală de strategie cuprinde multe elemente interesante şi utile, dar este departe de a reprezenta o strategie profesionistă de care are nevoie România, pentru a-şi construi un mediu de afaceri funcţional, predictibil şi prietenos, în concordanţă cu cele mai bune practici din UE.

Variante

„Ne bucurăm că există un document realizat de o echipă de profesionişti, dar proiectul de strategie prezintă foarte mari probleme. Analiza prezentată în proiectul de strategie are un caracter descriptiv şi parţial statistic constatativ, lipseşte analiza cauzală şi nu sunt identificate punctele forte şi slabe ale mediului de afaceri, ca de altfel nici  impactul asupra economiei şi populaţiei”, a declarat Ioan Mintas, vicepreşedintele CNIPMMR.

Reprezentantul întreprinzătorilor a subliniat faptul că lipsesc din sfera analizei componente esenţiale ale mediului de afaceri care condiţionează funcţionalitatea şi predictibilitatea sa. În acest sens, Consiliul pentru IMM solicită refacerea proiectului de strategie, inclusiv prin utilizarea lucrărilor de specialitate realizate în România de Institutul de Statistică, Institutele Academiei Române, ale confederaţiilor patronale şi ale asociaţiilor oamenilor de afaceri, surse care nu au fost folosite la elaborarea variantei propuse de Ministerul Economiei.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !