Ceramică la Casa de Cultură

Ceramică la Casa de Cultură
O inedita expozitie de ceramica moderna si traditionala, arta în sticla si vitralii, se va desfasura la Casa de Cultura a Sindicatelor, începând cu data de 12 decembrie 2005.

În cadrul acestei manifestari vor fi prezentate obiecte realizate de artisti celebri, peste 50 de mesteri olari din toata România, precum si artisti în sticla si vitralii, aducându-si propriile creatii la acest eveniment, organizat în premiera în orasul de pe malurile Crisului Repede.


Expozitia, structurata pe cele trei sectiuni de creatie – ceramica, arta în sticla si vitralii – va fi deschisa publicului pâna în data de 17 decembrie 2005.
La sectiunea de ceramica vor fi expuse obiecte cu traditie din vetre de olari din Horezu (judetul Vâlcea), Oboga (judetul Olt), Marginea (judetul Suceava), Obârsa (judetul Hunedoara), Corund si Miercurea Ciuc (judetul Harghita), Binis (judetul Caras-Severin).


La cea de-a doua sectiune vor fi expuse lucrari realizate de Coman Design si Glass Art, în timp ce vitraliile si obiectele în sticla vor fi prezente prin mozaic, sticla turnata, fresce decorative etc. Acestea din urma sunt produse de Amaga Studio Stained Glass din Italia.


Intrarea publicului este libera.

Laura Voicu