Cerc de speologie unicat

Cerc de speologie unicat
Lupeni – Clubul Copiilor Lupeni a constituit în acest an o nouă activitate. Cercul de Speologie reuneşte peste 40 de copii cu vârste între 10 şi 18 ani şi constituie un unicat la nivel naţional.

„Speologii voluntari care coordonează cercul şi-au propus informarea elevilor din Lupeni despre ecologia şi protecţia mediului înconjurător, ariile protejate şi peşterile din zonă. Ne-am structurat activitatea lunară între teorie şi practică în teren”, afirmă Ştefan Militaru, preşedintele Asociaţiei Rinolophus Lupeni, iniţiatorul cercului.
Partea teoretică a cursului de speologie este împărţită în trei module: drumeţie şi tehnică, biologie şi ecologie, geografia zonei. Activitatea modulelor este coordonată de Fane Boca, Cristina Sârb şi Claudiu Baila.

Pe perioada verii este programată o tabără a cărei locaţie nu este încă stabilită pentru că nu există o cabană disponibilă în zona de activitate. Scopul principal al acestui cerc este de a familiariza copiii cu natura, de a crea posibilitatea lucrului în echipă şi de a implementa din copilărie noţiunile minime de protecţia mediului.

Pe toată perioada activităţii se efectuează diferite concursuri şi teste de evaluare a cunoştinţelor acumulate de copii.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !